Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

“Acarul Păun” de la Braicar acoperă bătaia de joc a administraţiei PSD

Starea dezastruoasă a parcului auto de la Braicar, care pune în pericol siguranţa călătorilor, dar şi pe cea a traficului, a fost semnalată de mai multă vreme de consilierii locali ai Partidului Naţional Liberal, dar administraţia PSD a refuzat să recunoască situaţia reală. Cazul recent al brăileanului care a căzut din autobuz după ce uşile s-au deschis, aduce din nou în atenţia opiniei publice faptul că parcul auto învechit este un real pericol, în ciuda declaraţiilor lipsite de realism ale conducerii Braicar şi ale primarului Maran Dragomir.

Este mai bine de un an de când semnalăm ceea ce se întâmplă la societatea de transport public: starea tehnică a autobuzelor şi tramvaielor este jalnică, Braicar nu are un revizor tehnic care să verifice cum pleacă acestea pe traseu. Atelierul mecanic are schema de personal subdimensionată faţă de numărul de maşini existente, iar în lipsa unui revizor tehnic nimeni nu îşi asumă răspunderea, nimeni nu semnează pentru starea maşinilor. Şoferii sunt obligaţi, practic, să îşi ia această imensă responsabilitate, pentru un parc auto care a început să facă victime”,,spune Adrian Tabarac, consilier local şi preşedintele organizaţiei municipale a PNL Brăila.

De altfel, în vara anului trecut, angajaţii Braicar au intrat în grevă şi, pe lângă revendicările salariale, au reclamat şi starea critică a maşinilor pe care le conduc, un adevărat pericol pentru drumurile publice, dar şi pentru călători. Ei au invocat inclusiv calitatea îndoielnică a autobuzelor nou cumpărate, care au intrat în revizii şi reparaţii mai devreme decât ar fi fost cazul. De partea cealaltă, primarul Marian Dragomir s-a lăudat în mai multe rânduri cu investiţia făcută în parcul de la Braicar.

Semnalele noastre de alarmă au fost ignorate, primarul Dragomir şi întreaga administraţie PSD a tot spus că această investiţie rezolvă problemele. Nu este deloc aşa, maşinile cumpărate nu fac decât să le înlocuiască pe cele care devin chiar inutilizabile, nu completează nicidecum numărul de maşini care ies pe traseu. Iar maşinile noi sunt atât de proaste încât, să nu uităm că, acum ceva vreme, unui autobuz nou i-a zburat o roată, în timp ce era plin de călători. Acum, după acest incident, domnul director al Braicar, Cornel Săndulescu, încearcă să acrediteze ideea că şoferul ar fi vinovat pentru ceea ce s-a întâmplat. Au găsit cei de la PSD un «Acar Păun» care să îi acopere. Responsabilitatea nu este a şoferului, ci a domnilor de la PSD, în frunte cu Marian Dragomir, care au gestionat iresponsabil situaţia de la Braicar şi care ar trebui să-şi asume acum că managementul prost, indolenţa şi incompetenţa lor fac victime printre brăileni, a mai declarat Adrian Tabarac.

Biroul de presă PNL Brăila
Categorie articol: 

Comentarii