Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

“Acţionăm pentru Ape - Împreună curăţăm Dunărea, la Brăila”

• acesta este numele unei activităţi de ecologizare ce va avea loc sâmbătă, 2 noiembrie, pe Faleza Dunării • campania face parte din programul “Acţionăm Pentru Ape”, iniţiat de Asociaţia pentru protejarea mediului înconjurător “Act for Tomorrow”

 

Sâmbătă, 2 noiembrie, pe Faleza Dunării, între orele 09.00-12.00, brăilenii sunt invitaţi să se alăture acţiunii de ecologizare “Acţionăm pentru Ape - Împreună curăţăm Dunărea, la Brăila”, organizată de Asociaţia pentru protejarea mediului înconjurător “Act for Tomorrow” şi Kaufland România.
“După ce în septembrie am curăţat litoralul, continuăm programul «Acţionăm Pentru Ape» cu noi acţiuni de curăţenie a malurilor celor mai importante ape curgătoare. Prin acest program, vom contribui în următorii ani la curăţarea, realizarea de studii privind poluarea apelor, campanii de educaţie la nivelul comunităţilor şi reciclarea deşeurilor din ape, astfel încât acestea să prindă din nou viaţă”, este mesajul organizatorilor.

Voluntarii care doresc să se implice în acţiunea de curăţare din weekend sunt încurajaţi să completeze un formular de înscriere, disponibil pe pagina de Facebook a evenimentului - “Acţionăm pentru Ape - Împreună curăţăm Dunărea, la Brăila”.

Asociaţia “Act for Tomorrow” anunţă că printre principalele acţiuni de pe parcursul următorilor doi ani se numără realizarea a cel puţin două analize de apă per locaţie pentru Marea Neagră, Dunăre şi râurile din România, inclusiv a tipurilor de poluanţi şi obţinerea unor informaţii bio-chimice despre poluarea acestora. În plus, unul din obiectivele programului ecologic îl constituie realizarea unui grup de lucru cu personal specializat în ape, curăţenie şi legislaţie, pentru definirea unei strategii de combatere a poluării apelor din România. Totodată asociaţia va face şi o propunere legislativă pentru Ministerul Mediului şi Ministerul Apelor şi Pădurilor.
Categorie articol: 

Comentarii