Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

“Întâlnirea Umoriştilor” şi-a desemnat câştigătorii

• locul I la secţiunea PROZĂ SCURTĂ a revenit lui Ananie Gagniuc din Constanţa • la secţiunea UMOR PE RIME - Fabulă, premiul I a fost cucerit de Florin Rotaru din Buzău

 

Sâmbătă, 21 aprilie 2018, la Casa Memorială “Petre Ştefănescu-Goangă” din  Brăila, s-a desfăşurat Gala a Laureaţilor primei ediţii a Festivalului Concurs “Întâlnirea Umoriştilor”, manifestare organizată de Casa de Cultură a Municipiului Brăila, în colaborare cu Cenaclul Umoriştilor Brăileni (C.U.B.) “Ştefan Tropcea”.

Locul I la secţiunea PROZĂ SCURTĂ (schiţă umoristică şi aforisme) a revenit lui Ananie Gagniuc din Constanţa. Pe locul II s-a situat Mihai Batog Bujeniţă din Iaşi, iar premiul al III-lea a fost câştigat de Florentina Loredana Dănilă din  Slobozia. La secţiunea UMOR PE RIME au fost acordate următoarele premii: Fabulă - premiul I - Florin Rotaru din Buzău, premiul II - Vasile Vajoga, Iaşi, premiul III - Lucian Perţa din Vişeul de Sus. Pentru Poezie epigramatică – premiul I nu s-a acordat, premiul II – Vasile Til Blidaru din Buzău, premiul III – Laurenţiu Ghiţă - Bucureşti; menţiuni Mirela Grigore - Râmnicu Sărat, Cătălina Orişivschi din Vama, Suceava, şi Any Drăgoianu dinŢânţăreni – Gorj.

Au mai fost acordate două distincţii: Elis Râpeanu - Bucureşti, pentru promovarea aforismului în literatura română şi Alexandra Mihalache din Slobozia – pentru debut în aforistică.

Gala Laureaţilor a fost prezentată de Raul Brebu, realizatorul Matinalului de la Radio Magic FM, iar în preambulul manifestării a avut loc lansarea volumelor “Premiul Nobel pentru caligrafie”, proză umoristică de Mihai Frunză şi “Escală în Purgatoriu”, poezie de Alexandru Hanganu.
Categorie articol: 

Comentarii