Mergi la conţinutul principal

A țepuit Asociația de Proprietari cu peste 62.000 lei și i-a lăsat pe locatari fără apă

* Anișoara Seseman, fost administrator al Asociației de Proprietari nr. 579, de pe strada Industriei, a primit o pedeapsă de 10 luni și 20 de zile de închisoare, cu suspendare sub supraveghere * în perioada 2011 – 2015, Seseman a sustras bani din gestiune, lăsând neonorate plățile către furnizorii de utilități * la acea vreme, din pricina datoriilor acumulate, CUP Dunărea a sistat furnizarea apei potabile către locatarii din blocurile arondate asociației respective

 

 

Sentință definitivă în cazul fraudei semnalate la Asociația de Proprietari nr. 579 Brăila, de pe strada Industriei (cartier Progresul). Magistrații Judecătoriei Brăila și ai Curții de Apel Galați au condamnat-o pe Anișoara Seseman, în vârstă de 56 de ani, administrator, casier și contabil al AP nr. 579, la o pedeapsă de 10 luni și 20 de zile de închisoare, cu suspendare sub supraveghere, pentru săvârșirea infracțiunii de delapidare. Sentința a rămas definitivă, după ce Curtea de Apel a respins apelul brăilencei și l-a admis pe cel declarat de procurori.

În perioada ianuarie 2011 - iunie 2015, Seserman și-a însușit din gestiune suma totală de 62.229, 75 lei, la diferite intervale de timp. Până la finalizarea anchetei penale, precizează reprezentanții acuzării, a achitat o parte din prejudiciu, respectiv suma de 31.000 lei. Cu toate acestea, Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila a pus sechestru pe apartamentul inculpatei, pentru recuperarea pagubei.

Locatarii Asociației de Proprietari nr. 579 Brăila au formulat plângere penală împotriva Anișoarei Seseman la sfârșitul lunii august 2013, susținând, printre altele, că asociația figurează cu datorii mari către furnizorii de utilități, deși ei își onorau obligațiile legate de plata cotelor de întreținere. Situația la AP 579 a devenit critică odată cu sistarea furnizării de apă menajeră de către furnizorul CUP Dunărea Brăila, din pricina restanțelor acumulate de asociație.

Inculpata Anișoara Seserman a fost administrator, casier și contabil la Asociația de Proprietari nr. 579 (constituită din patru blocuri de locuințe) încă din anul 2004. Problemele au apărut în anul 2011. “În perioada ianuarie 2011 - decembrie 2012, Seserman Anișoara și-a însușit în mod repetat diverse sume de bani din casieria asociației, în cuantum de 30.289,42 lei, iar pentru a ascunde această sumă, la începutul anului 2013, în evidențele contabile primare nu a mai trecut în mod corect soldul de casă existent la sfârșitul anului 2012, în cuantum de 33.856,61 lei, ci doar suma de 3.567,19 lei. Ulterior, în perioada ianuarie 2013 – iunie 2015, inculpata a continuat să sustragă bani din casierie, în cuantum de 31.940, 33 lei, producând astfel asociației o pagubă totală de 62.229, 75 lei”, preciza procurorul de caz la finalizarea cercetărilor.

Frauda a fost posibilă și datorită faptului că, o bună perioadă de timp, AP nr. 579 nu a avut președinte și nici cenzor (nu este nici prima nici ultima asociație de proprietari ajunsă în această situație). Pe parcursul anchetei penale, s-a dispus efectuarea unei expertize contabile judiciare care a stabilit că Anișoara Seserman a prejudiciat asociația cu peste 62.000 lei. La data de 1 iulie 2015, spre exemplu, când s-au făcut verificări, Asociația de Proprietari nr. 579 Brăila trebuia să aibă în casă suma de 62.829,75 lei, însă, fizic, a fost găsită doar suma de 600 lei.      

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro