Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Șoferul cu permis fals de Marea Britanie a fost arestat

* zilele trecute, judecătorii Tribunalului Brăila au admis contestația procurorilor și au dispus arestarea preventivă, pe o durată de 30 zile, a individului oprit în trafic care a prezentat un permis fals din Marea Britanie * la sfârșitul lunii februarie, bărbatul a fost pus sub control judiciar, însă în urma contestației procurorilor acesta a ajuns la arest

 

Bărbatul care a fost prins de polițiști cu permis fals ce ar fi provenit din Marea Britanie a ajuns la arest. Inițial, șoferul a fost pus sub control judiciar de prima instanță, însă, în urma contestației procurorilor, la Tribunalul Brăila s-a dispus arestarea inculpatului M.A.

Potrivit informațiilor transmise de la Parchetul de pe lângă Judecătoria (PJ) Brăila, la data de 3 martie, judecătorii de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Brăila au dispus, în calea de atac, arestarea preventivă, pe o durată de 30 zile, a unei persoane. Aceasta este cercetată în calitate de inculpat, pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals. “Din materialul probator administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, s-a reținut că, la data de 09.01.2021, în jurul orelor 12.00, inculpatul a fost depistat de organele de poliție din cadrul Poliției Municipiului Brăila, în timp ce conducea un autoturism pe drumurile publice din municipiul Brăila, în condițiile în care nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Pentru a induce în eroare agenții constatatori, a prezentat un permis fals, cu fotografia și datele sale de identificare, ce figura ca eliberat de autoritățile din Marea Britanie. Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei și stabilirii răspunderii penale”, se arată în comunicatul transmis de procuror și care a fost postat pe site-ul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galați.

După cum v-am informat, în ianuarie, polițiștii din cadrul Biroului Rutier l-au oprit în trafic pe un tânăr de 30 de ani, din municipiul Brăila, care a prezentat un permis fals. La data de 25 februarie, organele de cercetare ale poliției judiciare din cadrul Biroului Rutier l-au reținut pe tânărul în cauză, pentru 24 de ore, bărbatul fiind apoi prezentat instanței de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila cu propunere legală. Judecătoria Brăila a dispus față de acesta măsura controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile, numai că procurorii au contestat măsura. La instanța superioară decizia a fost alta: “Admite contestația formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila împotriva încheierii de ședință din data de 26.02.2021, pronunțată de Judecătoria Brăila. Desființează încheierea de ședință, iar în rejudecare: înlătură dispoziția instanței de fond de respingere a propunerii de arestare preventivă și de luare a măsurii preventive a controlului judiciar în privința inculpatului M. M. A. Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila de arestare preventivă a inculpatului. Dispune arestarea preventivă a inculpatului cercetat sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals, în stare de recidivă postcondamnatorie, pe o durată de 30 zile, începând cu data prinderii și încarcerării. Dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului. Definitivă”.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii