Mergi la conţinutul principal

Șoc și groază în Piaţa Halelor. Atacatorii ar fi cei doi netrebnici care cerșeau cu manechinul pe post de mort

* astăzi, brăilenii aflaţi la cumpărături în Piața Halelor au avut parte de momente de groază şi au fost puşi pe fugă, după ce doi indivizi au pulverizat cu spray * atacatorii sunt doi bărbaţi, de 20 şi 35 de ani, care au spart şi un geam de la uşa de acces în Hală * poliţiştii au venit şi i-au săltat pe indivii puşi pe făcut rău, unul ajungând la spital după ce ar fi fost trântit pe jos de oamenii care au reacţionat la atacul violent * se pare că haosul din Hală a fost provocat de aceiaşi bărbaţi care au plimbat un ”mort” pe la piaţă şi au cerut bani pentru înmormântare

 

Atac cu spray lacrimogen, oameni puşi pe fugă şi geamuri sparte, în Piaţa Halelor. Incidentul violent care a provocat groază printre cumpărători a avut loc astăzi dimineaţă, fiind nevoie de intervenţia echipajelor de poliţie. Se pare că cei care au provocat acestă nebunie sunt aceiaşi indivizi care, la sfârşitul lunii februarie, au plimbat un manechin, despre care au spus că este o persoană decedată, tot prin zona Pieţei Mari, şi au cerut bani, motivând că nu au cu să facă înmormântarea. Nu ni s-a confirmat oficial această infomaţie, însă vârstele și semnalmentele corespund cu cele ale atacatorilor de acum.

Legat de incidentul înregistrat sâmbătă, 04 martie, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila ne-au informat că, la ora 11.11, administratorul pieţei i-a sesizat prin numărul de urgenţă 112 despre faptul că doi tineri au pulverizat spray lacrimogen în  interiorul halei şi au provocat distrugeri. Mai multe echipaje de poliţie s-au deplasat imediat la faţa locului şi i-au identificat pe suspecţi, fiind vorba despre un tânăr în vârstă de 20 de ani şi altul de 35 de ani, ambii din Brăila. S-a stabilit că, într-adevăr, aceştia au pulverizat spray printre cumpărători şi au spart şi un geam de la intrarea în hală.

Speriaţi, oamenii au încercat să se apere de atacatori şi i-au împins, pentru a-i determina să se oprească, unul fiind chiar trântit la pământ, potrivit unor martori. Este vorba despre tânărul de 20 de ani care a fost transportat la spital, pentru îngrijiri medicale, întrucât a suferit leziuni în zona feţei.

Cei doi atacatori au fost conduşi la sediul Poliţiei Municipiului pentru audieri. După efectuarea cercetărilor la faţa locului, poliţiştii au întocmit în cauză dosar penal pentru infracţiunea de port fără drept de obiecte periculoase. Tinerii care au provocat haos au fost sancţionaţi contravenţional conform Legii 61/1991 (încălcarea unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice).

 

Plimbarea cu mortul

 

La sfârşitul lunii februarie, cei doi tineri au îmbrăcat şi încălţat un manechin, apoi l-au acoperit cu un cearşaf şi l-au pus într-un căruţ de transportat butelii. Au mers cu el până în Piaţa Mare, unde s-au oprit pe o bordură şi au afişat o hârtie cu următorul text: “Vă rugăm, ajutaţimă (sic!) săl (sic!) îngrop”. Lângă căruţ, au lăsat o cutie de carton, pentru ca trecătorii sensibilizaţi să lase bani. Un brăilean a surprins în câteva imagini întreaga scenă şi le-a postat pe internet.

Poliţiştii de la Ordine Publică i-au depistat pe cei doi autori, chiar în ziua în care au fost făcute pozele la Piaţa Mare, şi au ajuns la concluzia că “mortul” este un manechin, folosit pentru a stoarce bani de la lume. Cei doi tineri, unul în vârstă de 20 ani, şi celălalt de 35 ani, au fost amendaţi cu câte 100 lei fiecare, conform Legii 61/1991. Ulterior, indivizii nu au mai fost zăriţi în zona Piaţa Mare, plimbând manechinul.

Se pare că au apărut acum, pentru a provoca panică.

 

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro