Mergi la conţinutul principal

Șeful MI 6 avertizează că ISIS pregătește atacuri în Marea Britanie

Militanții din Siria ai grupării Statul Islamic (SI) intenționează să comită atacuri contra Marii Britanii și a aliaților săi, în contextul în care Rusia încearcă să-i distrugă pe oponenții președintelui Bashar al-Assad prin pustiirea Siriei, a declarat șeful contraspionajului britanic (MI6), Alex Younger, citat joi de Reuters.

 

În prima sa intervenție publică după preluarea de șef al MI6 în 2014, Younger a spus că Marea Britanie se confruntă cu o amenințare teroristă fără precedent, dând ca exemple 12 tentative de atentate înregistrate din iunie 2013.

''În prezent, structurile Daesh (acronimul în arabă al Statului Islamic) de planificare a atacurilor externe, deși se confruntă cu amenințări militare, analizează modalitățile de proiectare a violenței împotriva Regatului Unit și aliaților noștri fără a trebui să părăsească Siria'', a spus șeful MI6 la sediul organizației, din centrul Londrei.

Potrivit lui Younger, Rusia și președintele Siriei împiedică o victorie asupra grupării Statului Islamic și încheierea războiului civil, prin calificarea drept teroriști a tuturor oponenților lui Al-Assad.

''Rusia și regimul sirian încearcă să facă un pustiu și numesc asta pace. Nu ne putem simți în siguranță în fața amenințărilor care emană din acel loc decât dacă se pune capăt războiului civil'', a adăugat șeful contraspionajului britanic.

Referitor la cooperarea dintre serviciile de informații externe din SUA și Uniunea Europeană în contextul Brexit-ului și al victoriei lui Donald Trump în prezidențialele americane din 8 noiembrie, Alex Younger s-a pronunțat pentru 'continuitate'. ''Sunt decis ca MI6 să rămână un partener disponibil și extrem de eficient. Aceste parteneriate salvează vieți în țările noastre'', a explicat el.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro