Mergi la conţinutul principal

Șeful grupării de spărgători din piețe prins și încarcerat

* un brăilean de 20 de ani, care fusese condamnat pentru furt calificat, a fost săltat de polițiști dintr-o stație de autobuz din municipiu * tânărul era condamnat încă din luna decembrie și a ajuns în Centrul Educativ Târgu Ocna * el este singurul major al grupării de hoți din piețe, cea care a dat lovitură după lovitură în ultimii ani

 

 

Condamnat pentru furturi comise în mai multe magazine din piețele brăilene, un tânăr de 20 de ani, pe numele lui Durbacă Ionel Viorel, a ajuns la închisoare. El își primise pedeapsa din decembrie anul trecut, însă a reușit să se mai bucure de libertate. Acum a ajuns la Centrul Educativ Târgu Ocna.

Astfel, la data de 8 iulie, polițiștii brăileni au desfășurat o acțiune în vederea depistării persoanelor care se sustrag de la punerea în aplicare a unor mandate de executare a pedepsei închisorii. În jurul orei 7.40, polițiști ai Serviciului de Investigații Criminale l-au depistat, într-o stație de autobuz din municipiu, pe un tânăr de 20 de ani. Brăileanul era urmărit la nivel național și internațional pentru infracțiunea de furt calificat. “În fapt, în perioada iulie - august 2016, acesta, împreună cu alte patru persoane, a sustras prin efracție mai multe bunuri de pe raza municipiului Brăila, săvârșind 21 de acte materiale. Judecătoria Brăila a dispus față de tânăr, la data de 12.12.2018, internarea într-un centru educativ pe o perioadă de 1 an și 8 luni, fiind internat în Centrul Educativ Târgu Ocna”, a precizat insp. Laura Belciugan, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Brăila.

După cum se arată pe site-ul instanței, tânărul condamnat pentru furturi din piețe și prins acum de polițiști este Durbacă Ionel Viorel, el fiind arestat în ianuarie 2018, fiind singurul major din gruparea de hoți din piețe. Era vorba despre 9 persoane afiliate, care au dat lovituri, anul trecut, la magazinele din Piața Concordia, Piața Halelor și Piața Microhală. Hoții, cu vârste cuprinse între 11 și 18 ani, au luat la rând magazinele aflate în piețe, însă planurile le-au fost date peste cap de polițiști. În Piața Concordia, tinerii puși pe furat au spart 5 magazine, în noaptea de 8 spre 9 ianuarie 2018. Au furat diferite bunuri, printre care și două aparate de cafea și o bormașină, valoarea prejudiciului fiind 5.500 euro și 2.500 lei. Cu câteva nopți înainte, adică 5/6 ianuarie 2018, tinerii au spart 2 magazine din Piața Microhală. Ei au furat tot ce s-a putut din incinta a 20 de magazine, paguba totală fiind de peste 33.000 lei. Anchetatorii au stabilit că tinerii au furat marfă din aproximativ 50 de magazine din Piața Halelor, Microhală, Radu Negru, Piața Libelula și Concordia. Hoții au scăpat cu pedepse blânde, mai ales că unii erau minori.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro