Mergi la conţinutul principal

Școala “Ion Creangă”, decorată de președintele Klaus Iohannis cu Ordinul “Meritul pentru Învățământ”

* distincția a fost acordată în semn de prețuire pentru rezultatele de excepție obținute în cei 150 de ani de activitate

 

Școala Gimnazială “Ion Creangă” Brăila a fost decorată de Președintele României, Klaus Iohannis, cu Ordinul “Meritul pentru Învățământ” în grad de "Ofițer", prin Decretul nr. 17 din 09.01.2018, în cadrul unei ceremonii ce a avut loc miercuri, în Sala Unirii a Palatului Cotroceni. Distincția a fost acordată cu prilejul aniversării a 150 de ani de la înființarea școlii, în semn de prețuire pentru rezultatele de excepție obținute în procesul de formare intelectuală și umană a tinerelor generații, pentru promovarea calității învățământului românesc.

La ceremonia de decorare, unitatea de învățământ a fost reprezentată de director, prof. Elena-Livica Băcanu, director adjunct, prof. Doinița Rădoi, și cinci elevi cu rezultate foarte bune la învățătură, precum și la olimpiadele și concursurile școlare: Maria Dinescu -clasa a VIII-a C, Elena Ciurea - clasa a VIII-a A, Rareș Mihalcea - clasa a VII-a A, Cătălin Dobrotă - clasa a VI-a B, Vlad Lăpușneanu - clasa a IV-a C.

”Felicităm toți foștii elevi pentru rezultatele obținute care au condus la creșterea prestigiului școlii! Felicităm toate cadrele didactice, care cu pasiune și dăruire pentru meseria de dascăl au format de-a lungul timpului zeci de generații de elevi! Felicităm toți părinți, care au sprijinit demersul didactic, pentru ca elevii să obțină rezultate foarte bune! Tuturor, elevi-profesori, ne revine «obligația morală» de a continua TRADIȚIA ÎN PERFORMANȚĂ”, este mesajul transmis de conducerea Școlii ”Ion Creangă”.

La evenimentul de la Palatul Cotroceni, președintele României a decorat 15 școli și licee care au împlinit 200, 150 sau 100 de ani de activitate.

Școala Gimnazială ”Ion Creangă” a împlinit 150 de ani de la înființare pe 1 mai 2017. Unitatea de învățământ se află în topul celor mai bune școli din Brăila, având rezultate excelente la examenul de Evaluare Națională, iar elevii școlii sunt o prezență costantă pe podiumul concursurilor și olimpiadelor.

Printre personalitățile marcante care au trecut pragul școlii se numără: Ana Aslan (farmacolog și endocrinolog), Emilia Dumitrescu (grafician, pictor), Cătălina Buzoianu (regizor și publicist), Ionel Cândea (istoric, directorul Muzeului Brăilei “Carol I”), Hugo Mărăcineanu (poet și pictor), Aurora Simionescu (astrofizician).

Foto credit - Administrația Prezidențială

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro