Mergi la conţinutul principal

Șaim și Balașca, ridicați de DIICOT pentru trafic de minore

* inculpaţii Șaim Cezar-Marian şi Balaşca Alexandru au recrutat prin metoda ”loverboy”, transportat și adăpostit 4 victime minore, cu vârste între 14 şi 17 ani *

 

 

Încă o infracțiune în lista lui Șaim Cezar Marian, cel tăiat cu sabia de membrii clanului Băncuță și care este urmărit de autoritățile din Germania pentru o tâlhărie. La data de 13 noiembrie, procurorii  DI.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Galați au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, a inculpaţilor Șaim Cezar Marian zis ”Botu” de 27 de ani şi Balașca Alexandru zis „Ducu” de 26 ani,  pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori în formă continuată și proxenetism. ”În cauză, există suspiciunea rezonabilă că, în perioada mai 2017 şi până în prezent, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale,  inculpaţii Șaim Cezar-Marian şi Balaşca Alexandru au recrutat prin metoda „loverboy”, transportat, adăpostit şi primit 4 victime minore, cu vârste cuprinse între 14 şi 17 ani,  pe care, prin constrângere fizică şi morală, prin răpire în cazul uneia dintre minore, prin inducere şi menţinere în eroare, profitând de imposibilitatea de a se apăra şi de a-şi exprima voinţa precum şi de starea vădită de vulnerabilitate, le-au exploatat prin obligarea la practicarea prostituţiei. Activitatea infracţională s-a desfăşurat «la stradă» pe raza judeţelor Galaţi, Brăila, Constanţa şi uneori în diverse apartamente închiriate în regim hotelier, sumele de bani obținute în această modalitate (peste 100.000 lei) fiind însuşite şi folosite în totalitate de către inculpaţi şi membrii familiilor acestora”, arată procurorii DIICOT.

Pe parcursul lunii octombrie 2018, inculpaţii au înlesnit practicarea prostituţiei de către o martoră majoră, tot ”la stradă” pe raza localității Baldovinești, judeţul Brăila.

La data de 13 noiembrie, procurorii DIICOT Galaţi împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi au efectuat 5 percheziții domiciliare pe raza județelor Brăila și Dâmbovița, ocazie cu care au fost găsite şi ridicate mai multe mijloace de probă necesare pentru dovedirea activităţii infracţionale. Totodată au fost găsite şi ridicate două autoturisme de lux care au fost achiziţionate  din sumele de bani obţinute din exploatarea victimelor traficului de minori şi utilizate în activitatea infracţională.

La data de 14 noiembrie, inculpaţii au fost prezentaţi  Tribunalului Galaţi cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro