Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ţigarete de contrabandă, vândute elevilor

Cu ocazia raziilor de amploare din ultimele zile, poliţiştii au constatat că la magazine din apropierea şcolilor se vindeau ţigări la bucată, provenite din contrabandă, şi băuturi alcoolice. Comercianţii au rămas fără marfă şi s-au ales cu dosare penale.
Astfel, în cadrul acţiunilor din ziua de 12 mai, poliţişti de ordine publică, de la rutieră şi alte structuri au desfăşurat 12 activităţi cu caracter preventiv-educativ cu elevii, în cadrul orelor de curs.
Au fost depistaţi patru elevi care lipseau de la cursuri nejustificat şi s-au întocmit trei informări către unităţile de învăţământ la care aceştia sunt înscrişi. În urma activităţilor desfăşurate în interiorul şcolilor şi în apropiere, poliţiştii au constatat o infracţiune şi şapte contravenţii.
Printre cei luaţi la întrebări s-au numărat şi deţinătorii de magazine din zona unităţilor de învăţământ. Pe timpul controlului efectuat într-o unitate şcolară din municipiu, poliţiştii s-au sesizat că la un magazin din apropierea acesteia se vând ţigări la bucată.
"A fost identificat comerciantul şi au fost găsite mai multe ţigarete (1.920) care aveau aplicat timbru fiscal de Republica Moldova.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru infracţiunea de contrabandă, conform Legii 82/2006 privind Codul vamal al României", a precizat agent şef adj. Camelia Bucur din cadrul IPJ Brăila. O brăileancă, deţinătoare a unei întreprinderi individuale, a expus la vânzare, în preajma unei şcoli, băuturi alcoolice, pentru care nu deţinea documente de provenienţă. Cea în cauză a primit o amendă de 2.000 lei, conform Legii 12/1990, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.
Categorie articol: 

Comentarii