Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ţeparul de pe internet a încercat să scape de arest

După ce s-a făcut nevăzut timp de mai bine de doi ani, brăileanul Mungiu Florin-Carmelo, ţeparul de pe internet, prins de poliţiştii de la Investigaţii Criminale în urmă cu două săptămâni, a încercat să scape de arest. Brăileanul de 26 de ani, membru al unei grupări specializate în comiterea de infracţiuni informatice, a fost depistat în Constanţa, iar judecătorii Tribunalului Galaţi, unde se judecă dosarul, au confirmat arestarea preventivă a inculpatului. Acesta a făcut contestaţie împotriva măsurii arestării, dar nu a obţinut câştig de cauză la Curtea de Apel Galaţi, astfel că a rămas în continuare în spatele gratiilor. "Respinge ca inadmisibilă contestaţia formulată de inculpatul Mungiu Florin Carmelo împotriva încheierii de şedinţă pronunţată de Tribunalul Galaţi în dosarul penal nr.12.591/121/2011 (iniţiere, constituire de grup infracţional organizat, aderare sau sprijinire a unui asemenea grup). Definitivă", este soluţia dată zilele trecute de Curtea de Apel Galaţi.
Reţeaua infracţională din care făcea parte tânărul brăilean, alături de alte 15 persoane, a fost destructurată în 2011, de DIICOT Galaţi. Pe numele lui Florin Mungiu, Tribunalul Galaţi a emis pe 19 ianuarie 2012 mandat de arestare preventivă, pentru săvârşirea de infracţiuni informatice şi constituire în grup infracţional, în acest sens fiind urmărit la nivel naţional din 2 februarie 2012 şi la nivel internaţional, din data 28 august 2012, prin Biroul Naţional Interpol. Poliţiştii Biroului Urmăriri al Serviciului de Investigaţii Criminale (SIC) Brăila, sprijiniţi de poliţiştii constănţeni, l-au depistat, la data de 7 mai, în locuinţa unei tinere de 27 de ani, din oraşul constănţean Hârşova. El a ajuns în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Galaţi.
În decembrie 2012, procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Galaţi, au dispus trimiterea în judecată a 16 inculpaţi, din care 12 în stare de arest preventiv, urmare a destructurării unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea de fraude informatice. Inculpaţii au indus în eroare 800 părţi vătămate, prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională fiind de aproximativ 800.000 USD.

 
Categorie articol: 

Comentarii