Mergi la conţinutul principal

Ţepar prin metoda «Accidentul», identificat de poliţişti

Poliţiştii brăileni l-au identificat pe unul dintre membrii unei grupări specializate în înşelăciuni prin metoda "Accidentul". Este vorba despre un bărbat care a încasat suma de 16.400 de lei, în seara de 3 ianuarie, de la un brăilean de 67 de ani. Acesta este cercetat sub control judiciar. Oamenii legii sunt acum pe urmele celui care l-a sunat pe bătrân şi s-a dat drept ginerele său, cerând bani după ce a zis că a avut un accident.
La data de 15 ianuarie 2015, Tudorel V. (48 de ani), din municipiul Brăila, care fusese reţinut pe ordonanţă, a fost prezentat Judecătoriei Brăila, cu propunere de arestare preventivă, pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune. Instanţa de judecată a respins această propunere şi a dispus cercetarea lui în stare de libertate, sub control judiciar, având interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu. Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale (SIC), în urma efectuării activităţilor investigative specifice, l-au depistat, în ziua de 14 ianuarie 2015, pe cel în cauză. "S-a stabilit că acesta ar fi ridicat suma de 16.400 de lei de la persoana vătămată M.G., înşelată prin metoda «Accidentul». În seara de 3 ianuarie, la ora 20.00, ofiţerul de serviciu de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila a fost sesizat de către un brăilean de 67 de ani, cu privire la faptul că, în aceeaşi zi, în jurul orei 16.10, a fost victima unei înşelăciuni", a precizat agent principal Camelia Bucur din cadrul Biroului de Presă al IPJ Brăila. Poliţiştii SIC au efectuat cercetări şi au stabilit că reclamantul a fost apelat pe telefonul fix de către o persoană care plângea şi afirma că a produs un accident rutier, dându-se drept ginerele său. Omul a fost convins să-i trimită bani, pentru a scăpa de închisoare. Apelantul necunoscut i-a indicat victimei să se întâlnească cu un tânăr în zona Hotelului "Traian" din Brăila şi să-i dea acestuia bani, lucru pe care l-a şi făcut.
După circa două ore, bătrânul şi-a sunat ginerele şi a aflat că nu fusese implicat în niciun accident, moment în care şi-a dat seama că a fost înşelat şi a sesizat poliţia. Prejudiciul este în valoare de 16.400 lei. Cercetările sunt continuate pentru identificarea tuturor persoanelor care au participat la comiterea faptei.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro