Mergi la conţinutul principal

Ţepar prin metoda «Accidentul», din arest la domiciliu, în arestul Poliţiei

Indivizii cercetaţi sub control judiciar sau arestaţi la domiciliu, pentru comiterea unor infracţiuni, nu ţin cont de măsurile impuse de instanţă şi îşi fac de cap, însă ajung în final în spatele gratiilor. Zilele trecute, un tânăr care a tras ţepe prin metoda "Accidentul" a fost dus la arest, pentru că nu a stat liniştit acasă. Este vorba despre Grosu Ionuţ, după cum se arată pe site-ul instanţei. Dosarul în care cel în cauză şi alte trei persoane (Jean Preda, Alexandru Fănel Niculiţă, Lica Mariana Dimitru) sunt anchetate pentru infracţiunea de înşelăciune este pe rolul Judecătoriei Brăila. Tot în arest a ajuns recent şi un minor de 16 ani, specializat în furtul din autoturisme, care a plecat la plimbare în afara judeţului, deşi nu avea voie.
Astfel, la sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii din cadrul Biroului Supravegheri Judiciare al Serviciului de Investigaţii Criminale, în urma activităţilor specifice, au stabilit că un brăilean de 31 de ani, faţă de care fusese luată măsura preventivă a arestului la domiciliu, a încălcat obligaţiile impuse de către instanţa de judecată. Acesta a părăsit domiciliul în alte condiţii decât cele stabilite. Astfel, poliţiştii au sesizat Judecătoria Brăila despre aspectele constatate şi, prin încheiere de şedinţă, s-a dispus înlocuirea arestului la domiciliu cu arestarea preventivă, pe o durată de 30 de zile. "Cel în cauză, care este cercetat pentru complicitate la infracţiunea de înşelăciune prin metoda «Accidentul», a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila", a precizat purtătorul de cuvânt al instituţiei, subinspector Laura Dan.
Reamintim că poliţiştii din cadrul aceluiaşi birou au solicitat instanţei de judecată înlocuirea măsurii preventive de supraveghere judiciară, dispusă iniţial, faţă de un brăilean, de 16 ani, cu măsura arestării preventive. Minorul era cercetat sub control judiciar pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de furt calificat, iar pentru că poliţiştii au stabilit că nu a respectat obligaţiile impuse, depăşind limita teritorială a judeţului Brăila, instanţa de judecată a dispus arestarea.
După cum v-am informat în ediţia online din week-end, cel în cauză este Cătălin Ivan, unul dintre spărgătorii de maşini din zona centrală a municipiului, care au dat lovitură după lovitură în octombrie 2015.
De la începutul anului 2016, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila au fost dispuse măsuri preventive de supraveghere judiciară faţă de 101 persoane. Au fost înregistrate două înlocuiri ale măsurii preventive de supraveghere judiciară şi una a măsurii arestului la domiciliu, dispuse iniţial, cu măsura arestării preventive. Poliţiştii brăileni desfăşoară activităţi specifice faţă de şase persoane pe numele cărora a fost dispusă măsura arestului la domiciliu.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro