Mergi la conţinutul principal

Ţepar de miliarde trimis în judecată


Astfel, în februarie 2007, Dănuţ Gheorghiţă, din judeţul Vaslui, a înfiiţat SC "Dancarb Impex" SRL Brăila şi l-a desemnat pe Dumitru Stan să se ocupe de administrarea societăţii. Deşi firma avea sediul social declarat la Brăila, în realitate întreaga activitate se desfăşura în municipiul Focşani, unde administratorul închiriase un depozit de la SC "Mondex" SRL Focşani. După ce firma şi-a început activitatea, la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Politie al Judeţului Brăila (IPJ) s-au înregistrat mai multe plângeri penale împotriva lui Dumitru Stan, semnate de reprezentanţii legali ai unor societăţi comerciale din câteva judeţe şi ai sucursalei unei bănci din municipiul Braila. În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că suspectul, personal sau prin intermediul unei femei cu numele fals Munteanu Oana, a achiziţionat diverse produse de la 14 firme, pe bază de contracte de vânzare-cumpărare şi pe bază de înţelegeri verbale. Pentru plata acestora, individul a emis 20 de file CEC, care, la momentul decontării, au fost refuzate la plată pe motiv că nu există disponibil în cont, iar societatea se afla în interdicţie bancară.
Administratorul firmei identifica potenţialii furnizori dispuşi să vândă marfa cu plata la termen, efectuată prin intermediul unei file CEC postdatate, prezentându-le acestora aspecte nereale despre bonitatea firmei, volumul mare de tranzacţii comerciale şi despre oportunitatea unei colaborări pe termen lung şi profitabil pentru ambele părţi. Iniţial, se lua legătura cu firmele furnizoare, solicitându-le prin fax oferta de produse şi preţul lor şi, tot prin fax, trimitea comanda fermă care urma să fie achitată pe bază de file CEC cu scadenţă între 20-40 de zile. Apoi, bunurile erau transportate la un depozit închiriat în municipiul Focşani, unde erau recepţionate de Oana Munteanu sau Dumitru Stan, iar după cel mult două zile, luau calea unor destinaţii necunoscute. Folosind acest mod de operare, individul a păgubit societăţi din Brăila, Constanţa, Focşani, Braşov, Bucureşti, Bacău, Ploieşti, din oraşul Ovidiu, judeţul Constanţa, comunele Pantelimon, judeţul Ilfov, şi Adunaţii Copăceni, judeţul Giurgiu. Pe numele lui Dumitru Stan, care este recidivist, a fost emis mandat de arestare în lipsă, fiind dat în urmărire internaţională întrucât s-a sustras cercetărilor.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro