Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ţarcul din parcare

În contextul crizei tot mai accentuate a locurilor de parcare, un brăilean a găsit o metodă pe cât de simplă, pe atât de abuzivă, de a fi sigur că are unde să-şi ţină maşina. Astfel, şoferul domiciliat într-un bloc de pe Aleea Soarelui, cartierul Hipodrom, şi-a îngrădit cu de la sine putere un loc de parcare, înfigând în caldarâm câţiva ţăruşi metalici, între care a legat bucăţi de frânghie. Totodată, acelaşi şofer proprietar de Dacia Logan a montat un opritor rabatabil, pentru a se asigura că spaţiul respectiv rămâne liber şi când este el plecat.
Gestul său nu a rămas, însă, netaxat de vecini, care s-au simţit lezaţi în dreptul lor de a putea beneficia de acel loc de parcare, atunci când îl găsesc liber. În urma unor reclamaţii, Poliţia Locală a cercetat la faţa locului, descoperind că spaţiul în cauză este ocupat abuziv, fără a exista măcar un contract de închiriere între cetăţeanul reclamat şi Primărie.
"Construcţia la care se face referire în sesizare consta în împrejmuirea unui loc de parcare prin introducerea între bucăţile de piatră cubică ale pavajului parcării a patru bucăţi de oţel beton, de care a fost legată o frânghie. În urma somaţiei aplicate de poliţiştii locali pârâtului Marius A., acesta a desfiinţat imediat respectiva amenajare de pe domeniul public. Totodată, a fost avertizat privind riscurile contravenţionale la care se supune în cazul folosirii în mod discreţionar a domeniului public", ne-a declarat Georgică Tănase, şeful Compartimentului Ordine Publică din cadrul Poliţiei Locale Brăila.
Categorie articol: 

Comentarii