Mergi la conţinutul principal

Ţărăniştii alături de Marian Munteanu şi Alianţa Noastră

PNŢCD-iştii au decis să se replieze pentru alegerile generale care se apropie la finele anului. Preşedintele ţărăniştilor brăileni, Gheorghe Chiru, a susţinut, ieri, o conferinţă de presă, alături de fostul consilier judeţean Ernest Mocanu, pentru a anunţa că partidul a luat decizia de a se alătura Partidului Alianţa Noastră a lui Marian Munteanu. "Am avut o şedinţă a Comitetului Naţional de conducere în care partidul a luat, pe lângă alte măsuri organizatorice, hotărârea de a participa şi de a se asocia la «Proclamaţia din 27 martie a Alianţei Noastre», conduse de Marian Munteanu. Partidul în ultimele două luni a avut consultări în teritoriu cu fiecare. Au fost păreri şi păreri. Într-un final, am ajuns la concluzia că, într-adevăr, fără nicio falsă impresie, Marian Munteanu cu programul lui se regăseşte chiar în ideologia de bază a PNŢ vechi. Chiar în ceea ce gândeau Iuliu Maniu şi Ion Mihalache. Şi nu vorbesc în plus când spun asta. Mă refer la lucruri care înseamnă patriotismul ăla luminat pe care îl vedeau ei în perioada aia, dreptatea socială, lucruri pe care Marian Munteanu le-a adus într-o viziune nouă în faţa electoratului, alături de alte lucruri care ţin de un naţionalism moderat, de chestiuni care privesc rolul Bisericii în societate, de rolul creştinătăţii în societate. Noi fiind partid Creştin Democrat fireşte că avem interesul că aceste lucruri, în condiţiile Europei de azi, să existe şi nu numai undeva într-un program. Creştinătatea trebuie să rămână şi să ne reprezinte, lăsând la o parte incidente şi islamizarea Europei, care are o influenţă negativă asupra tuturor. Noi trebuie să ne păstrăm linia creştină!", a afirmat Chiru. Liderul PNŢCD Brăila a ţinut să îşi exprime admiraţia faţă de Munteanu, catalogându-l ca "un tip foarte destupat", deşi "mulţi au încercat să îi terfelească imaginea de-a lungul timpului". "Am hotărât şi am votat să ne asociem acestei platforme politice. În condiţiile viitoare noi vom acţiona şi vom face activitatea necesară premergătoare în timpul campaniei. Vom susţine candidaţii Alianţei. (...) Fără a umfla în vreun fel situaţia, ne pregătim cu toţii într-o formulă largă care nu înseamnă neapărat un CDR (n.r. Convenţia Democrată Română), dar vrem să atacăm dintr-o zonă care ne convine şi pe care ne-am pliat, viitoarele alegeri. Sperăm ca oamenii din partid să se regăsească pe liste şi nu numai asta, ci să intre în Parlamentul României", a mai adăugat sursa citată.

Chiru nu e încă sigur dacă va mai candida

Întrebat dacă ia în calcul o viitoare candidatură la alegerile parlamentare, Gheorghe Chiru s-a arătat destul de dezamăgit de rezultatul obţinut la scrutinul din 5 iunie. Acesta a punctat că decizia nu îi va aparţine, însă că din punctul său de vedere singurul lucru important este ca PNŢCD-ul să nu dispară. "E o întrebare foarte grea în condiţiile în care lucrurile nu sunt foarte simple din punct de vedere a ceea ce va însemna această alianţă largă. Din punctul meu de vedere personal, vreau să vă spun că este o responsabilitate de care îmi dau seama. Va trebui gândit şi luată o decizie cu toată lumea. Nu mă entuziasmez nicio secundă şi nu spun până în ultimul ceas că am o convingere despre o asemenea candidatură. Nu am asta ca obiectiv imediat. Eu vreau să existăm. Asta e singura mea dorinţă. Noi ca partid trebuie să existăm! Şi dacă nu vom avea reprezentare în Parlament, indiferent cine va fi, deja suntem istorie, la propriu", a afirmat Chiru.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro