Mergi la conţinutul principal

Ţărăniştii şi-au stabilit candidaţii: Chiru la preşedinţia CJ, Techiu la Primărie

* organizaţia PNŢCD Brăila a anunţat candidaţii la preşedinţia Consiliului Judeţean şi la Primăria Municipiului: Gheorghe Chiru, respectiv Cristian Techiu * cu această ocazie, Chiru a criticat faptul că se organizează alegerile locale în timpul pandemiei de coronavirus

 

 

 

Membrii PNŢCD Brăila şi-au stabilit candidaţii cu care intră în cursa electorală din 27 septembrie. Preşedintele ţărăniştilor brăileni, Gheorghe Chiru, la preşedinţia CJ Brăila şi Cristian Techiu la Primăria Municipiului. Potrivit acestora, Techiu a devenit membru PNŢCD pentru a candida din partea partidului.

”Am hotărât să candidez din nou la Alegerile locale de anul acesta pentru Primăria Brăila, Consiliul Local şi Consiliul Judeţean. Deocamdată am susţinerea lui Gheorghe Chiru şi a PNŢCD Brăila. Fac asta pentru că nu s-a schimbat nimic în ultimii patru ani la nivelul administraţiei publice locale, Brăila nu se dezvoltă deloc şi oamenii suferă în continuare!”, a declarat Techiu, cu precizarea că deja au început strângerea de semnături necesare pentru înregistrarea candidaturilor.

Cei doi au susţinut, zilele trecute, o conferinţă de presă, pentru a-şi prezenta candidaturile. Cu această ocazie, Gheorghe Chiru a ţinut să îşi manifeste nemulţumirea în legătură cu decizia autorităţilor de a organiza aceste alegeri locale în contextul pandemiei de coronavirus. Ţărănistul a precizat că este o campanie electorală forţată, în contextul în care politicienii trebuie să se întâlnească cu oamenii pe stradă, să adune semnături şi să le prezinte proiectele, purtând mască pe faţă.

”Ce înseamnă o campanie electorală cu masca pe figură?! Consider că se forţează la ora actuală aceste Alegeri Locale. E un punct de vedere personal. Şi puteam, prin efectul legii să prelungim mandatele celor în funcţie şi, în primăvară, făceam alegeri fără probleme. Cum te duci cu masca pe figură la cineva să îi ceri o semnătură?! Cel care îmi dă semnătura vrea să mă cunoască! Eu dacă mă duc la oricare dintre cetăţenii acestui oraş, vrea să mă cunoască. În campanie, asemenea. Aceste alegeri sunt forţate din motive pe care eu chiar nu le înţeleg”, a declarat Chiru.

Întrebaţi cu ce vin nou în această cursă electorală, Techiu a vorbit despre onestitate şi corectitudine. Acesta a precizat că din punctul său de vedere, Brăila duce lipsă de multe lucruri, însă cea mai importantă problemă o reprezintă greutatea cu care se mişcă administraţia locală, ”blocată parcă în comunism”. Ca posibile viitoare proiecte, Techiu a vorbit despre piste pentru biciclete, despre stadion şi despre îmbunătăţirea aspectului oraşului, inclusiv a spaţiilor verzi. De cealaltă parte, Gheorghe Chiru a dorit să atragă atenţia asupra necesităţii punerii din nou pe tapet a proiectului Brăila - Galaţi, precizând că doar într-un asemenea mod zona noastră s-ar putea dezvolta la un cu totul alt nivel.

Cât despre listele PNŢCD Brăila la Consiliul Judeţean şi Consiliul Local Municipal, cei doi au evitat să indice vreun nume deocamdată. Chiar şi aşa, Chiru a dat de înţeles că nu mai este interesat de un mandat de consilier.

 

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro