Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Ştiu cine mi-a ucis băiatul!"

* Ionel Pârvu este convins că cineva încearcă să-l acopere pe poliţiştul care a tras în fiul său, de aceea anchetatorii trag de timp * în plus, familia Pârvu aşteaptă de şapte luni ca şeful Poliţiei Brăila să dea o dezminţire publică şi să recunoască faptul că a furnizat o informaţie greşită, spunând că Sorin era infractor şi complice cu criminalul

Expertiza balistică în cazul Pârvu, în care scrie negru pe alb numele poliţistului care l-a împuşcat pe tânărul brăilean în urmă cu şapte luni, nu a ajuns nici acum la familia victimei. Deşi a ajuns de joi dimineaţă pe masa procurorului general al Curţii de Apel Galaţi, familia Pârvu nu a fost chemată încă să ia o copie a documentului şi nici nu se aşteaptă să fie chemată prea curând.Tatăl lui Sorin Pârvu este revoltat şi convins în acelaşi timp că autorităţile încearcă să-l acopere pe poliţiştul care a tras în fiul său, de aceea anchetatorii trag de timp. El este decis ca astăzi sau mâine să meargă împreună cu avocatul său la Galaţi, pentru a intra în posesia unei copii de pe expertiză. Pârvu susţine că oricum a aflat deja din alte surse numele ofiţerului din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) care i-a omorât băiatul şi vrea ca acesta să răspundă pentru ceea ce a făcut şi să fie suspendat din funcţie. Tatăl victimei este convins că expertiza balistică a fost definitivată la scurt timp de la incident, dar se încearcă muşamalizarea cazului şi de aceea numele nu a fost făcut public. "Omul ăsta mi-a împuşcat băiatul şi stă încă pe funcţie. Am aflat că îl cheamă Georgian Dragomir şi este comisar în cadrul IGPR. Deocamdată nu ne-a chemat nimeni la Parchet să ne dea expertiza balistică, a fost avocatul meu, dar nu i s-a spus nimic. Nu am primit nici măcar un telefon! Noi nu ne aşteptăm să ne cheme să vedem expertiza, nu ne mai aşteptăm la nimic, oricum aşteptăm de 7 luni de zile să se întâmple ceva. Expertiza este făcută de a doua zi! 24 de ore durează să se facă: se pune un manechin şi se trage şi se vede din ce pistol s-a tras. Ei au ştiu din prima cine a fost criminalul! Dar acum muşamalizează totul, aşteaptă un pas greşit din partea mea, nu ştiu cum să o dea. Pentru că în momentul când ajunge pe rolul instanţei, acolo sunt nişte judecători, oameni care gândesc şi care o să întrebe din prima: «tu ai venit să arestezi sau ai venit ca să omori?» Atunci, judecătorul o să-i pună această întrebare şi o să îi dea pedeapsa pe loc. De asta ţin ancheta pe loc! Pentru că dacă te duci să arestezi un criminal, te duci echipat de luptă, cu vestă antiglonţ, în uniformă, să îşi dea seama cine eşti. Nu cu tatuaj pe mână cum avea unul sau cu lanţ gros de aur la gât, cum mi-au spus martorii. Oamenii au coborât din maşină ca nişte infractori!", ne-a spus Ionel Pârvu.

03parvu1Supărată că ancheta este tergiversată la infinit, familia victimei a făcut un memoriu şi la preşedintele Băsescu şi vrea să meargă în audienţă. De asemenea, familia Pârvu îşi pune speranţele şi în Curtea Europeană a Drepturilor Omului, care face o anchetă paralelă în acest caz, fiind decisă să lupte cu toate forţele pentru ca poliţistul care l-a ucis pe Sorin Pârvu să răspundă pentru fapta comisă. "O să încercăm să aflăm cine este acest poliţist pe care un întreg sistem îl ţine în braţe. Ar fi trebuit arestat imediat, să fie la puşcărie. Cei care fac ancheta urmăresc ceva, de aia o tergiversează, să se prescrie fapta, nu ştiu ce aşteaptă. Am luat legătura şi cu cei de la Drepturile Omului, fac şi ei o anchetă paralelă. Dacă statul român vrea să fie dat în judecată şi să plătească bani grei pentru un poliţist...", a mai spus Ionel Pârvu.

Familia lui Sorin Pârvu aşteaptă o dezminţire de la Poliţie

La 7 luni de când Sorin Pârvu a fost împuşcat în plină stradă, familia sa tot aşteaptă ca şeful Poliţiei brăilene să dea o dezminţire publică şi să recunoască că, după incident, a dat o informaţie greşită. Familia Pârvu consideră că e un lucru normal ca poliţiştii brăileni să iasă în faţă şi să spună că Sorin, cel care se afla în autoturismul "Ford Mondeo", nu era un infractor şi nu avea nicio legătură cu criminalul Giulian Dumitraşcu, cel pe care îl căutau de fapt poliţiştii. "Comandantul poliţiei de la Brăila nici măcar nu a ieşit să dea dezminţire. A ieşit pe post şi a dezinformat toată ţara, a spus că băiatul meu este infractor, complice cu un criminal, a spus că este Pârvu Alexandru, apoi s-a dovedit că tot ce a spus este neadevărat. El trebuia să iasă în faţă să spună că a greşit, că a fost dezinformat, dar după 7 luni nimeni nu a recunoscut că a dat o informaţie greşită. Am tot aşteptat ca domnul comandant, pe care în prima fază am vrut să-l dăm în judecată pentru calomnie, să spună că a fost o greşeală, că în acel moment de haos aşa s-a crezut. Vorbele lui ne-au durut, iar faptul că nici până acum nu a retractat ce a spus îmi lasă un gust amar. Aştept acum să dea o explicaţie, cât de colegi ar fi cu cei de la Bucureşti şi cât de subaltern ar fi, să îşi facă meseria", a spus Ionel Pârvu.

03parvu2Tatăl lui Sorin este de părere că poliţiştii bucureşteni au venit special pentru a ucide pe cineva şi nu să aresteze, iar Sorin le-a ieşit în cale. El spune că poliţiştii au dat dovada de lipsă de profesionalism, în condiţiile în care au deschis focul într-un loc public, unde erau zeci de oameni, oricine putând fi rănit în condiţiile în care şapte din opt poliţişti au început să tragă din toate părţile. În plus, familia Pârvu nu înţelege de ce Sorin a fost împuşcat, mai ales că poliţiştii l-au urmărit toată ziua şi ştiau că se află în acel autoturism. "Băiatul era oprit la semafor, nu că era urmărit, s-a mai plimbat în oraş în ziua aia, putea fi oprit în altă parte. Au fost filaţi tot timpul, de când s-au urcat în maşină. S-a pus o casetă la Galaţi în care se vedea că au fost filmaţi, au văzut-o martorii. Şi din casetă rezultă că, de când au plecat cu maşina de pe loc şi până l-au omorât pe băiatul meu, ei au fost urmăriţi. Păi, dacă i-au urmărit şi ştiau că la volan este Sorin, de ce au mai aruncat-o că îl căutau pe unul Giulian? Ce motiv au avut să îl omoare pe Sorin? Dacă comandantul poliţiei ştie ceva, să ne spună şi nouă. Poate băiatul meu era vreun infractor şi noi nu ştim. Poate că acest mare comandant al Brăilei ştie ceva. Orice părinte vrea să ştie ce face copilul său. Concluzia este că s-a tras din toate părţile! Ei au venit să tragă, nu să aresteze! Dacă nimereau în rezervor murea toată lumea, putea să moară oricine.Toţi au tras direct în maşină, unul a venit şi l-a executat, dar toţi ceilalţi sunt complici la crimă. Asta e crimă cu premeditare, au venit special să omoare", a mai adăugat Ionel Pârvu. Acesta mai spune că are martori, asistente şi medici, care ştiu că Sorin Pârvu a murit pe loc, nu a doua zi, aşa cum s-a declarat oficial. Părinţii lui Sorin susţin că tânărul a fost transportat degeaba la Galaţi, pentru ca poliţiştii să aibă timp să găsească o explicaţie pentru ceea ce s-a întâmplat. "Băiatul meu a murit pe loc, am martori, doctori şi asistente, care au văzut că a murit pe loc. Şi-au bătut joc de copil, l-au târât la Galaţi, au simulat că l-au operat, i-au făcut o cusătură. Ei au fost în cârdăşie tot timpul, şi poliţiştii de la Brăila şi cei de la Galaţi, chiar şi cu medicul ăla care a spus că a murit un mafiot, iar acum a ajuns la emisiunea «Te pui cu blondele», la Antena 1. Mi-au dat copilul a doua zi, cred că la mintea lor ar fi fost în stare să spună că a murit de inimă, că a făcut infarct", a mai spus tatăl tânărului. Familia lui Sorin Pârvu reclamă şi faptul că deşi au trecut 7 luni de la incident, nici până acum nu s-a făcut o reconstituire la faţa locului. Procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi susţin însă că reconstituirea nu se putea face decât după primirea expertizei. Rămâne însă de văzut dacă procurorii vor da o soluţie în acest caz, în zilele următoare, sau vor mai solicita şi alte probe, care vor necesita alte câteva luni de aşteptare.
Comentarii