Mergi la conţinutul principal

Ştii că ai ajuns în Brăila dacă de 1 Decembrie vezi coadă la fasole cu cârnaţi!

Aş avea o rugăminte la domnii din Primăria Brăila şi mă refer acum la acei MC (Master of Ceremony) care fac calendarul evenimentelor publice, cum o să fie, de exemplu, şi cel de 1 Decembrie.

Oameni buni, mai schimbaţi meniul! Ce naiba, printre toţi master-şefii ăia din primărie nu se găseşte unu’ mai isteţ care să înţeleagă că ar fi cazul să mai schimbe meniul?

Dacă pe vremuri oamenii nimereau Brăila şi orbi fiind, acum ei pot nimeri Brăila doar pe baza unui alt simţ – mirosul. De ani de zile încoace, nu există 1 Decembrie fără fasole şi cârnaţi, de parcă ar fi rămas cineva setat pe meniul ăsta.

Bine, dacă ar fi după mine nu aş da nimic de pomană de 1 Decembrie sau cu alte ocazii, căci primăria nu e cantină socială.

Dar dacă tot s-a încetăţenit obiceiul ăsta să se dea mâncare gratis cu ocazia diverselor manifestări, propun să îl sune cineva pe Scărlătescu, Antonio Pasarelli sau ce bucătar mai acătării există la noi ca să înlocuim fasolea cu altceva.

Uite, eu propun ca în loc de fasole cu cârnaţi să se împartă mănuşi şi saci menajeri şi să li se spună oamenilor clasicul “Spor la treabă” pentru a avea un oraş curat. Decât nişte brăileni cu burta ticsită de gaze de la fasole, mai bine nişte brăileni cu simţ civic care să lase curat în urma lor. (Jack Şi Vrejul De Fasole)

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro