Mergi la conţinutul principal

Şova - reprimit în PSD, Năstase - tras de tot pe dreapta

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, la Sinaia, că Dan Şova a demonstrat că vrea să fie în partid şi, ca urmare, a supus la vot în CExN revocarea deciziei de excludere, pe care forul a votat-o în unanimitate.
"Am supus la vot şi CExN, în unanimitate, a decis să revocăm decizia pe care am luat-o la precendentul Comitet Executiv de excludere a domnului Dan Şova, ţinând cont de atitudinea domniei sale. Ne-a demonstrat în această lună şi jumătate că vrea să fie în PSD şi că vrea să fie cu noi şă acesta a fost lucrul cel mai important", a spus Ponta.
El a precizat că Şova va reveni în echipa PSD în funcţia de vicepreşedinte, pe care a deţinut-o anterior.
Ponta a mai spus că decizia CExN de revocare a unei decizii anterioare este statutară, având în vedere faptul că forul care poate să ia o decizie este cel care poate să şi o revoce.
Liderul PSD a mai spus că punerea în aplicare a deciziei CExN de revocare este imediată, Şova putând reveni în partid chiar de vineri.

Năstase nu mai e aşteptat

Pe de altă parte, CExN al PSD a decis, la Sinaia, să convoace Consiliul Naţional în 20-21 martie, unde se vor organiza şi alegeri pentru funcţia de preşedinte al acestui for, a precizat, vineri, liderul partidului, Victor Ponta, care a precizat că funcţia nu va mai fi păstrată în continuare pentru Adrian Năstase.
"Consiliul Naţional va alege un nou preşedinte. Am discutat cu domnul Năstase şi chiar domnia-sa mi-a spus că a înţeles gestul normal al nostru, de respect pentru ceea ce a făcut ca preşedinte al PSD şi ca prim-minsitru însă, în momentul acesta, ca organizare, nu doar funcţia de preşedinte al Consiliului, ci şi activitatea departamentelor trebuie repornită pentru că se simte lipsa", a spus Ponta.
El a arătat că PSD are nevoie şi de o structură internă politică "vie şi dinamică", nu doar de secretariat general.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro