Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Şova e supărat că nu i s-a reînnoit contractul preferenţial cu Ministerul Dezvoltării

"Nu-mi stă în caracter să curtez pe nimeni, cu atât mai puţin pe domnul Şova. Dacă ar fi avut onoare şi ar fi fost bărbat ar fi recunoscut că a semnat un contract preferenţial cu Ministerul Dezvoltării în 2008, când eu nu era ministru. Contractul era pe patru ani şi l-au semnat trei cabinete de avocatură. În cadrul acestui contract, în fiecare an se reofertau cele trei cabinete de avocatură şi, deşi au obţinut contractul în 2008, trei ani de zile nu i-a ofertat nimeni. Nimeni de la minister nu i-a făcut curte şi de aceea s-a supărat domnul Şova, când a văzut că a pierdut şi ultima şansă de a fi el firma care oferă servicii juridice. Atunci a ieşit public să spună că nu-i convine contractul. Pur şi simplu firma dumnealui nu îndeplinea condiţiile noastre, dar dânsul e obişnuit să lucreze cu statul, la fel ca la Turceni şi Rovinari de unde a luat un milion de euro, numai că la Ministerul Dezvoltării nu i-a mers", a declarat Udrea.
Senatorul PSD Dan Şova a declarat, vineri, că în vara anului trecut Ministerul Dezvoltării a încercat să-i dea un contract "cu dedicaţie" pentru servicii juridice, însă a refuzat oferta.
"În vara anului 2010 pe noua mea firmă Şova &Asociaţii am primit o cerere de ofertă de servicii juridice în care una dintre condiţiile pentru a fi eligibil era să fii titular de curs la o facultate de stat care include predarea unei materii cu finanţe publice. Sunt doi avocaţi în Bucureşti care îndeplinim condiţia asta. Le-am şi răspuns atunci că este o ofertă nelegală, că nu pot să răspund la ea, că este făcută cu dedicaţie. (...) Contractul oferit atunci de direcţia juridică a dnei Udrea, nu direct de domnia sa era o chestiune cu dedicaţie, bine că nu au scris să aibă (avocatul înălţime, n.r.) un metru şaptezeci şi doi", a spus Şova. Întrebat dacă respectivul contract poate fi găsit în SEAP, senatorul a explicat că este vorba de o procedură care nu necesită acest lucru, iar oferta era pentru un "contract cadru".
Categorie articol: 

Comentarii