Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Şosele pericol public. Şoferii sunt avertizaţi să circule cu viteză redusă

Vântul şi precipitaţiile mixte, la care se adaugă poleiul format pe şosele, mai ales seara, pot provoca grave probleme în trafic. Riscul de accidente este destul de mare, astfel că şoferii nu trebuie să circule cu viteză. 

În ziua de 6 ianuarie 2016, lucrători din cadrul Serviciului şi Biroului Rutier au acţionat pe arterele rutiere din municipiu şi judeţ, pentru constatarea de contravenţii şi infracţiuni rutiere, precum şi pentru a preveni accidentele. Astfel, poliţiştii au constatat 11 contravenţii, pentru care au aplicat sancţiuni în valoare totală de 5.250 lei.
Poliţiştii brăileni recomandă conducătorilor auto să circule cu viteză adaptată la starea carosabilului şi să mărească distanţa în mers.
Administraţia Naţională de Meteorologie a avertizat că, în regiunile estice, vântul va avea intensificări cu viteze de 60-70 km/h.
În Moldova va ninge viscolit şi se va depune strat nou de zăpadă de aproximativ 10-15 cm, iar în Dobrogea şi estul Munteniei ploile se vor transforma treptat în lapoviţă şi ninsoare, trecător viscolită în cursul nopţii. Avertizarea este valabilă până pe data de 8 ianuarie, însă se poate prelungi. "Poliţiştii rutieri acţionează cu efective sporite, în punctele cu risc ridicat de producere a accidentelor rutiere şi la orele cu trafic intens, atât pentru asigurarea fluenţei circulaţiei, cât şi pentru siguranţa deplasărilor participanţilor la trafic", a precizat scms. Jenel Şogor, purtător de cuvânt al IPJ Brăila.
Autovehiculele trebuie să fie echipate corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope de iarnă, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, rezervă de combustibil, sistem de climatizare - dezaburire funcţional etc).

 
Categorie articol: 

Comentarii