Mergi la conţinutul principal

Şosele pericol public. Şoferii sunt avertizaţi să circule cu viteză redusă

Vântul şi precipitaţiile mixte, la care se adaugă poleiul format pe şosele, mai ales seara, pot provoca grave probleme în trafic. Riscul de accidente este destul de mare, astfel că şoferii nu trebuie să circule cu viteză. 

În ziua de 6 ianuarie 2016, lucrători din cadrul Serviciului şi Biroului Rutier au acţionat pe arterele rutiere din municipiu şi judeţ, pentru constatarea de contravenţii şi infracţiuni rutiere, precum şi pentru a preveni accidentele. Astfel, poliţiştii au constatat 11 contravenţii, pentru care au aplicat sancţiuni în valoare totală de 5.250 lei.
Poliţiştii brăileni recomandă conducătorilor auto să circule cu viteză adaptată la starea carosabilului şi să mărească distanţa în mers.
Administraţia Naţională de Meteorologie a avertizat că, în regiunile estice, vântul va avea intensificări cu viteze de 60-70 km/h.
În Moldova va ninge viscolit şi se va depune strat nou de zăpadă de aproximativ 10-15 cm, iar în Dobrogea şi estul Munteniei ploile se vor transforma treptat în lapoviţă şi ninsoare, trecător viscolită în cursul nopţii. Avertizarea este valabilă până pe data de 8 ianuarie, însă se poate prelungi. "Poliţiştii rutieri acţionează cu efective sporite, în punctele cu risc ridicat de producere a accidentelor rutiere şi la orele cu trafic intens, atât pentru asigurarea fluenţei circulaţiei, cât şi pentru siguranţa deplasărilor participanţilor la trafic", a precizat scms. Jenel Şogor, purtător de cuvânt al IPJ Brăila.
Autovehiculele trebuie să fie echipate corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope de iarnă, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, rezervă de combustibil, sistem de climatizare - dezaburire funcţional etc).

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro