Mergi la conţinutul principal

Şomajul, în uşoară creştere

După un trend descendent înregistrat de la începutul anului, rata şomajului la nivelul judeţului Brăila a cunoscut o uşoară creştere în iulie, faţă de luna precedentă, continuând să se menţină peste media pe ţară. Concret, în evidenţa Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Brăila (AJOFM) Brăila, pe 31 iulie se aflau înregistraţi 7.167 şomeri, mai puţini cu 761 decât la aceeaşi dată a anului anterior. Rata şomajului a fost de 5,32%, cu 0,19 puncte procentuale mai mare decât la finele lunii anterioare şi cu 0,55 puncte procentuale mai mare decât cea înregistrată la nivel naţional.
Structura şomerilor pe niveluri de pregătire s-a prezentat astfel:
77,5% au nivel de pregătire primar, gimnazial şi profesional/şcoală de arte şi meserii; 15,9% au nivel de pregătire liceal /postliceal şi 6,6% cu nivel de pregătire universitar. Analizând structura şomerilor pe grupe de vârstă, se observă faptul că ponderea cea mai ridicată este deţinută de persoanele cu vârsta cuprinsă între între 30 şi 49 ani. Din totalul şomerilor aflaţi în evidenţele AJOFM Brăila, la 29 februarie, femei sunt 38,9%, iar bărbaţi 61,1%, şomeri din mediul rural 60,8 % şi 39,2 % din mediul urban. Cei mai mulţi dintre şomeri, respectiv 77,5% din numărul total, sunt neindemnizaţi, în timp ce doar 22,5% primesc indemnizaţie.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro