Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Şoferul ucigaş din Jirlău a ajuns la închisoare

recent, Curtea de Apel Galaţi a dat pedeapsa finală pentru inculpatul Andronic Dumitru, cel care a provocat un accident soldat cu decesul unui adolescent de 16 ani, în august 2018 • asta după ce s-a urcat băut şi fără permis la volan • sentinţa primei instanţe - Judecătoria Făurei, de 3 ani şi 10 luni închisoare pentru ucidere din culpă, a rămas în picioare • Andronic Dumitru este deja încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi

 

Şoferul teribilist din Jirlău, Andronic Dumitru, cel care a provocat un accident soldat cu decesul unui adolescent de 16 ani, în august 2018, după ce s-a urcat băut şi fără permis la volan, a ajuns la închisoare. Curtea de Apel Galaţi a respins apelul formulat împotriva soluţiei primei instanţe - Judecătoria Făurei -, care l-a condamnat la 3 ani şi 10 luni închisoare. Sentinţa finală s-a dat zilele trecute, iar condamnatul a fost deja săltat de poliţişti şi dus în penitenciar.

Concret, în cursul zilei de 10 septembrie, poliţiştii din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Făurei l-au depistat pe pe un tânăr, în vârstă de 19 de ani, din comuna Jirlău, pe numele căruia era emis un mandat de executare a pedepsei închisorii. “Judecătoria Făurei a emis, la data de 06.09.2019, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 3 ani şi 10 luni pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă, conducerea unui vehicul fără permis şi sub influenţa alcoolului şi părăsirea locului accidentului. Brăileanul a fost încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi”, a precizat insp. Laura Belciugan, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.

După cum se arată pe site-ul instanţei, persoana faţă de care s-a emis mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea este Andronic Dumitru. El nu a obţinut câştig de cauză la instanţa superioară.

Tânărul din Jirlău a provocat accidentul mortal în noaptea de 4 spre 5 august 2018, când a pierdut controlul direcţiei de deplasare a autoturismului şi s-a răsturnat, rezultând decesul victimei D.D.I. În vara anului trecut, minorul s-a urcat în maşina condusă de Andronic Dumitru, fără a se gândi vreun moment că nu va mai scăpa viu. Tânărul decedat nu era singurul din autoturismul condus de şoferul teribilist.

 

Alţi trei tineri au fost în pericol

 

Potrivit procurorului de caz, din probatoriul administrat în cauză a rezultat faptul că, în noaptea de 4/5 august 2018, Andronic Dumitru a condus autoturismul Opel Corsa în care se mai aflau patru tineri, pe un drum public de pe raza localităţii Jirlău, din judeţul Brăila, fără a poseda permis de conducere şi având o îmbibaţie alcoolică de 1,40 grame la mie alcool pur în sânge. Şoferul a pierdut controlul direcţiei de deplasare a autoturismului şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile, rezultând decesul victimei D.D.I. de 16 ani, care se afla pe bancheta din spate a autoturismului. Ulterior, arată procurorul, inculpatul a părăsit locul accidentului, fără încuviinţarea organelor de poliţie, fiind identificat la domiciliul său din localitatea Jirlău.

După cum au stabilit poliţiştii, şoferul de 18 ani circula pe continuarea unei străzi din Jirlău, intrând pe un drum de exploataţie agricolă, drumul agricol fiind unul deschis traficului rutier şi care făcea parte din categoria drumurilor publice. După accident, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că avea în aerul expirat o îmbibaţie alcoolică de 0,85 mg/l, şi i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

S-a stabilit că la volan s-a aflat tânărul de 18 ani, iar ca pasageri i-a avut pe patru minori, cu vârste între 15 şi 16 ani. Din păcate, accidentul s-a soldat cu moartea unui adolescent.

Inculpatul Dumitru Andronic a ajuns în spatele gratiilor, la data de 7 august 2018, asta după ce procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Făurei au propus arestarea preventivă a şoferului teribilist de 18 ani, măsura fiind admisă de instanţă. Ulterior, inculpatul a fost trimis în arest la domiciliu, iar la sfârşitul lunii decembrie 2018 acesta a fost pus sub control judiciar.
Categorie articol: 

Comentarii