Mergi la conţinutul principal

Şoferul turc din «autocarul morţii», urmărit internaţional

Şoferul turc vinovat de tragicul accident de la Baldovineşti va fi căutat peste hotare. În urma deciziei Tribunalului Brăila, din ziua de 1 septembrie, care a dispus arestarea lui Sevinc Cemil, pentru 30 de zile, Serviciul Urmăriri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Brăila a solicitat punerea în urmărire la nivel internaţional. Rămâne de văzut cât va dura până când şoferul din "autocarul morţii" va ajunge în spatele gratiilor.
Există date certe că turcul a plecat în ţara natală. Chiar la începutul lui septembrie, când s-a judecat contestaţia procurorilor formulată la Tribunalul Brăila, avocatul şoferului a declarat că acesta a plecat din România.
Reamintim că tragedia rutieră a avut loc în dimineaţa zilei de 19 august, când un autocar plin cu femei, bărbaţi şi copii, din Republica Moldova, aparţinând firmei turceşti "Ortadogu", s-a răsturnat la Baldovineşti. Au fost ucişi trei copii şi răniţi alţi 27 de pasageri. Cauza este anchetată de însuşi prim-procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, Fănel Mihalcea, care a susţinut încă de la început că răspunzător de producerea accidentului este şoferul turc. S-a dispus prin ordonanţă începerea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.
Din primele cercetări a rezultat că în dimineaţa fatidică, inculpatul conducea autocarul 34-YIG-06, înmatriculat în Turcia, pe DE 87, circulând dinspre municipiul Brăila către municipiul Galaţi, cu o viteză mult prea mare, peste 100 km/h, în condiţii de ploaie torenţială. În localitatea Baldovineşti, pe fondul neatenţiei şi vitezei excesive, neadaptate la carosabilul acoperit de apă - întrucât afară ploua abundent - inculpatul a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare a autovehiculului, care s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Evenimentul rutier s-a soldat cu moartea minorilor N. Elena, în vârstă de 16 ani, N. Vladimir, în vârstă de 14 ani (fraţi) şi C. Borislav, în vârstă de 5 ani, toţi trei fiind cetăţeni moldoveni.
În concluzie, s-a stabilit că turcul conducea cu viteză excesivă, înainte cu aproximativ 5 secunde de producerea accidentului viteza de deplasare a autovehiculului fiind de 105 km/h (!), apoi a frânat brusc, ceea ce a produs carnagiul.
Reţinut pe ordonanţă, în ziua de 20 august 2015, Cemil Sevinc a fost prezentat pe 21 august judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Brăila, cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. În aceeaşi zi, instanţa a respins propunerea de arestare preventivă, iar procurorii au declarat apel.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro