Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Şoferul care a ucis o fetiţă de 7 ani a fost arestat

Reţinut luni, 30 iunie 2014, pe bază de ordonanţă emisă de procuror, Marian Luca, în vârstă de 21 de ani, din comuna Tufeşti, a fost arestat ieri, pentru următoarele 30 de zile, informează surse judiciare. Luca este cercetat în stare de arest preventiv pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi conducere sub influenţa alcoolului. Suspectul a urcat beat la volan duminică seara, a condus haotic pe DJ 212, în comuna Tufeşti, apoi a făcut trei victime: a ucis o fetiţă de 7 ani, apoi a rănit grav o alta de 9 ani şi o adolescentă de 17 ani.
Tragedia s-a petrecut duminică seara, în jurul orei 21:20. Marian Luca, de 21 de ani, muncitor necalificat la firma "Tancrad", posesor al permisului de conducere categoria B din anul 2012, conducea Dacia Nova cu numărul de înmatriculare BR-71-NIK pe Drumul Judeţean 212, venind dinspre localitatea Stăncuţa. Alături de şofer se afla prietena acestuia, Gianina P., în vârstă de 17 ani.
Din pricina vitezei excesive şi a stării de ebrietate în care se afla, Luca a pierdut controlul volanului şi a părăsit carosabilul, doborând o staţie de autobuz în care se jucau două fetiţe, Gabriela C., de 7 ani, şi Ana Maria S., de 9 ani. La numai câţiva metri distanţă, se aflau părinţii micuţelor. Autoturismul condus de şoferul beat a spulberat refugiul în care se aflau victimele şi s-a oprit într-un gard.
În groaznicul accident rutier şi-a pierdut viaţa Gabriela C., iar Ana Maria S. şi Gianina P. au fost rănite.
"În urma accidentului, a rezultat decesul minorei de 7 ani, vătămarea corporală a celei de 9 ani şi a pasagerei din autoturism, o adolescentă de 17 ani, care au fost transportate la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că avea 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Centrul de Permanenţă Însurăţei, unde i s-au recoltat probe de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a gradului de alcoolemie", ne-a precizat inspector pricipal Jenel Şogor, după evenimentul de la Tufeşti.

 
Categorie articol: 

Comentarii