Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Şoferul Braicar prins beat la volanul autobuzului plin cu călători este fost poliţist

• îl aşteaptă desfacerea contractului de muncă, aşa cum, de altfel, a cerut public şi primarul municipiului, Marian Dragomir • comisia de disciplină s-a întrunit la nivelul SC “Braicar”, iar propunerea de sancţiune este cea mai drastică: încetarea raportului de serviciu, după cum a dat asigurări directorul SC “Braicar”, Cornel Săndulescu

 

Surpriză de proporţii în cazul şoferului de la “Braicar” prins de către poliţişti beat la volanul unui autobuz plin cu călători care circula pe bulevardul Dorobanţilor: acesta este ex-poliţist şi a fost dat afară acum 30 de ani din IPJ Brăila pentru abateri disciplinare. Surse din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Brăila ne-au confirmat faptul că bărbatul, în vârstă de 57 de ani, a purtat uniformă înainte de Revoluţie, mai precis în perioada 1985 - 1988. El a fost încadrat la Poliţia Făurei, ca subofiţer, iar contractul individual de muncă i-a fost desfăcut pe motive de indisciplină. 

Cu privire la acest aspect, directorul SC “Braicar” Cornel Săndulescu a punctat că nu are cunoştinţă despre trecutul salariatului care a fost prins băut, în weekendul abia încheiat, la volanul unui autobuz plin cu călători care circula pe bulevardul Dorobanţilor (linia 22), Bariera Călăraşilor - Cimitirul Sf. Maria. “Ce ştiu sigur este că, indiferent cine ar fi, politica societăţii este de a elimina din rândurile sale astfel de angajaţi care pun în pericol securitatea călătorilor”, a încheiat sursa citată. De altfel, directorul companiei a precizat că operatorul public de transport în comun se pregăteşte să-l dea afară pe respectivul şofer. După cum a dat asigurări conducerea companiei de transport, s-a întrunit deja comisia de disciplină, iar propunerea de sancţionare este la nivel maxim, adică desfacerea contractului de muncă pentru indisciplină. “Nu tolerăm în rândul angajaţilor noştri asemenea angajaţi şi un asemenea comportament. S-a declanşat procedura specifică, iar pedeapsa propusă este cea mai drastică, desfacerea contractului individual de muncă pentru persoana în cauză”, ne-a declarat directorul SC “Braicar” SA, Cornel Săndulescu.

Reamintim că în weekendul abia încheiat, la un control de rutină, poliţiştii l-au tras pe dreapta pe şoferul unui autobuz “Braicar” care circula pe Linia 22, iar la verificarea cu etilotestul au constatat că avea o alcoolemie de 0,89 mg/l alcool în aerul expirat. A fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice de sânge şi stabilirea cu exactitate a gradului de alcoolemie. Poliţiştii au întocmit în cauză dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului.

Vizibil revoltat de situaţie, primarul municipiului, Marian Dragomir, a postat un mesaj pe facebook prin care a cerut public conducerii “Braicar” să ia măsuri exemplare în acest caz. “Solicit directorului Braicar SĂ ÎL DEA AFARĂ URGENT pe individul care conducea autobuzul în stare de ebrietate şi să îi facă plâgere penală în numele societăţii”, a scris Marian Dragomir.

Contactat de reporterii “Obiectiv”, edilul şef a reiterat declaraţia publică de pe contul de socializare adăugând că “mă bucur că l-au depistat pe acest şofer şi că va pleca din companie. Cu atât mai grav dacă este fost poliţist. Mă cutremur la gândul că acest individ putea provoca un accident şi să bage în spital oameni nevinovaţi”.
Categorie articol: 

Comentarii