Mergi la conţinutul principal

Şoferul BMW-ului care a lovit o femeie pe zebra de la Tribunal, în faţa magistraţilor

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila au dispus trimiterea în judecată a brăileanului Alexandru Pantelie, în vârstă de 25 de ani, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă. În urmă cu un an şi jumătate, tânărul a accidentat grav o brăileancă, victima aflându-se în momentul impactului pe marcajul pietonal din faţa Palatului Justiţiei.
Accidentul rutier a avut loc în după-amiaza zilei de 20 decembrie 2013, în jurul orei 17:00. Potrivit dosarului penal întocmit de procurori, în acel moment Alexandru Pantelie conducea un autoturism BMW pe Calea Călăraşilor, circulând dinspre B-dul Independenţei către Piaţa Traian.
"Ajuns la intersecţia cu B-dul Alexandru Ioan Cuza (vizavi de Palatul Justiţiei - n.r.) şoferul nu a acordat prioritate de trecere pietonului care se angajase în traversarea Căii Călăraşilor, pe marcajul pietonal, motiv pentru care a lovit-o cu partea din faţă a maşinii şi a proiectat-o pe carosabil", precizează procurorul care a supravegheat cercetările.
Victima accidentului rutier a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila - Corp A pentru îngrijiri medicale, fiind diagnosticată cu "policontuzii prin accident rutier, traumatism cranio-cerebral închis cu hematom sprâncenos stâng, contuzie coapsa stângă". În acest timp, poliţiştii efectuau cercetări la locul accidentului.
Culmea, cu toate că nu a rămas internată în spital, victima a avut nevoie de 120 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare. Potrivit expertizei auto efectuate pe parcursul derulării anchetei, victima accidentului din 20 decembrie 2013 "s-a angajat în traversarea străzii pe marcaj pietonal, semnalizat cu indicator rutier, şi a procedat conform prevederilor legale referitoare la traversarea pietonilor". Conducătorul auto putea evita accidentul "dacă era atent şi observa (din timp) prezenţa pietonului care se angajase în traversarea carosabilului". Totodată, el "trebuia să acorde prioritate de trecere pietonului angajat în traversare, potrivit dispoziţiilor legale", se mai precizează în raportul expertizei tehnice auto.
Dosarul penal a fost trimis instanţei de judecată, spre competentă soluţionare.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro