Mergi la conţinutul principal

Şoferii care parchează aiurea, ţinta poliţiştilor locali brăileni

• din 59 de amenzi date pe parcursul unei săptămâni, jumătate i-au vizat pe conducătorii auto care nu au respectat normele rutiere privind oprirea, staţionarea şi accesul interzis

 

În ultima perioadă, poliţiştii locali brăileni par a se axa mai mult pe sancţionarea şoferilor care opresc sau staţionează în locuri interzise sau circulă pe străzi unde accesul este interzis. Astfel, din totalul de 59 de amenzi aplicate, în perioada 17 - 24 ianuarie, jumătate au vizat şoferi care nu au respectat normele rutiere privind oprirea, staţionarea şi accesul interzis. Cele 29 de sancţiuni contravenţionale aplicate în aceste speţe au o valoare totală de 3.800 lei, fiind însoţite şi de 55 puncte de penalizare, conform OUG nr. 195/2002 republicată. Restul de până la 59 amenzi au fost date pentru aruncarea deşeurilor pe domeniul public, tulburarea ordinii şi liniştii publice sau lipsa unor autorizaţii de funcţionare.

Revenind la şoferii indisciplinaţi care au intrat în vizorul poliţiştilor locali, cei mai mulţi dintre aceştia au oprit voluntar în zona de acţiune a indicatorului “Oprirea interzisă”. Au fost, însă, şi câţiva care au oprit şi chiar au staţionat zeci de minute în staţii de autobuz ale “Braicar” SA. De exemplu, M.C., în vârstă de 20 de ani, domiciliat în comuna Ulmu, judeţul Brăila, a fost amendat cu 500 lei şi 3 puncte de penalizare fiindcă, în calitate de conducător auto al unui autovehicul marca Skoda, a staţionat voluntar, în intervalul orar 10.47 - 12.25, într-o staţie a mijloacelor de transport persoane din Piaţa Traian.

În aceeaşi perioadă, poliţiştii locali brăileni au amendat, cu câte 1.125 de lei, trei căruţaşi care au fost prinşi circulând cu vehicule cu tracţiune animală pe străzile municipiului Brăila, ignorând interdicţia legală de a face acest lucru. Totodată, C.J., o brăileancă în vârstă de 24 de ani, a fost amendată cu 250 de lei pentru că, în calitate de pieton, a traversat bulevardul Dorobanţilor prin loc nepermis.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro