Mergi la conţinutul principal

Şoferii care încearcă să “fenteze” parcarea de la Piaţa Mare, amendaţi de Poliţia Locală

• la începutul acestei săptămâni a fost montat un indicator “Oprirea şi Staţionarea Interzise”, sub incidenţa căruia intră conducătorii auto care opresc pe prima bandă a străzii 1 Decembrie 1918 • odată cu apariţia indicatorului respectiv, poliţiştii locali au baza legală pentru a-i putea sancţiona pe şoferii care prefere să ocupe prima bandă pentru a nu achita 1 leu pe oră, cât costă staţionarea în parcarea recent amenajată • în doar două zile, s-au dat 15 sancţiuni, în valoare totală de 3.770 lei, plus 30 puncte penalizare • chiar şi aşa, când nu este prezentă Poliţia Locală, şoferii parchează tot pe prima bandă a străzii

 

De voie, de nevoie, conducătorii auto brăileni au început să folosească parcarea cu plată amenajată recent în dreptul Pieţei Mari din municipiu. A fost nevoie, însă, de montarea unui indicator care interzice oprirea sau staţionarea pe banda întâi a străzii 1 Decembrie 1918 pentru ca şoferii să nu-şi mai lase maşinile în afara parcării. Indicatorul respectiv şi-a făcut apariţia la începutul acestei săptămâni, astfel ca Poliţia Locală să aibă baza legală pentru amendarea celor care ocupau abuziv prima bandă a străzii, în timp ce parcarea stătea aproape goală, deşi taxa pentru o oră de staţionare este de doar 1 leu.

“Pe parcursul săptămânii trecute s-a acţionat preventiv, fiind îndepărtaţi din zonă şoferii care blocau accesul în parcare. După montarea indicatorului rutier care ne permite să îi sancţionăm pe cei care opresc sau staţionează pe prima bandă a străzii, am început să aplicăm amenzile prevăzute de Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 195 din 2002. Astfel, marţi, 27 martie, au fost aplicate 9 sancţiuni, iar miercuri, 28 martie, au fost date 6 sancţiuni. În cele două zile s-au dat amenzi în valoare totală de 3.770 lei, plus 30 de puncte de penalizare. Acţiunile vor continua în zonă până la disciplinarea conducătorilor auto care blochează prima bandă de circulaţie”, ne-a declarat Georgică Tănase, directorul Poliţiei Locale Brăila.

Problema este că lucrurile intră în normal doar atunci când echipajele Poliţiei Locale sunt prezente la faţa locului. Când acestea lipsesc, şoferii ocupă din nou prima bandă a străzii 1 Decembrie 1918, aşa cum se întâmpla, de exemplu, vineri dimineaţă, în jurul orei 10.00.

Lucrările de modernizare a parcării de la Piaţa Mare au început în toamna anului trecut şi au costat în total 270.000 lei (2,7 miliarde de lei vechi n.n.), sumă din care 94.000 lei reprezintă valoarea barierelor, a aparatului de taxare şi a programului informatic (softul) necesar pentru funcţionarea sistemului. Deşi amenajarea propriu-zisă - asfaltare, montarea bordurilor - a fost gata încă din luna decembrie a anului trecut, montarea sistemului de taxare a mai durat câteva luni, astfel că parcarea a putut fi complet funcţională abia în data de 8 martie a.c.

De când a fost dată în funcţiune şi până zilele trecute, când a fost montat indicatorul “Oprirea şi Staţionarea Interzise”, parcarea a stat mai mult goală, mulţi şoferi preferând să îşi lase maşina pe prima bandă a străzii decât să achite 1 leu pe oră pentru a ocupa unul dintre cele 37 locuri de parcare disponibile.

Atât la intrarea cât şi la ieşirea în parcare se află câte o barieră. Cea de la ieşire se ridică doar pentru maşinile pentru care s-a achitat taxa de staţionare.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro