Mergi la conţinutul principal

Şoferii, învăţaţi cum să se ferească de hoţii din autoturisme

Poliţiştii brăileni vor efectua o serie de activităţi de informare, menite să îi ferească pe cetăţeni de hoţii din autoturisme sau cei care sustrag componente exterioare ale maşinii. În primul rând, oamenii legii atrag atenţia că parcarea maşinii în locuri izolate, mai ales dacă este vorba despre autoturisme foarte scumpe sau în locuri neamenajate şi nesupravegheate reprezintă unul dintre factorii de risc care trebuie evitaţi. Proprietarii de maşini sunt sfătuiţi să îşi monteze sisteme de alarmă şi, în măsura posibilităţilor, să îşi ţină autoturismele în garaje, acest lucru limitând accesul persoanelor străine. "În cazul maşinilor mai scumpe (de lux), este bine ca proprietarii să apeleze la serviciile unei firme specializate pentru sablarea oglinzilor laterale sau pentru marcarea barelor de protecţie, astfel încât persoanele care se ocupă cu furtul componentelor exterioare ale autoturismelor să fie descurajate.
Un obicei la care trebuie să renunţe cei care au maşini este acela de a lăsa geamurile întredeschise sau cheile în contact atunci când lipsesc, chiar şi pentru câteva clipe, de lângă autoturism. În egala măsură, neglijenţa manifestată prin lăsarea le vedere în autoturism a unor obiecte de valoare (borsete, sisteme GPS, laptopuri, etc.), poate avea consecinţe dintre cele mai neplăcute", a precizat inspector Jenel Şogor, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.
În plus, cetăţenii sunt atenţionaţi ca, în cazul în care nu folosesc maşinile pe perioade îndelungate de timp, lăsându-le în faţa blocului sau curţii, să le verifice totuşi periodic, astfel încât, dacă au fost prădate de hoţi, să poată sesiza organele abilitate în cel mai scurt timp. "Dacă apar situaţii în care posesorii de autoturisme sunt victime ale hoţilor din autoturisme sau a componentelor exterioare ale acestora, este de preferat ca sesizarea să fie adresată poliţiştilor cât mai curând posibil. O sesizare primită la câteva zile de la producerea unui astfel de furt face dificilă identificarea autorului, ca să nu mai luăm în considerare faptul că prejudiciul va fi cu atât mai greu de recuperat, cu cât infractorul a avut timp la dispoziţie ca, eventual, să valorifice bunurile sustrase", informează poliţiştii.
În plus, oamenii legii le recomandă brăilenilor să manifeste o conduită preventivă oriunde s-ar afla şi în orice context, pentru a nu cădea în plasa unor persoane rău intenţionate.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro