Mergi la conţinutul principal

Şoferi opriţi pe Calea Călăraşi, puşi să testeze ochelarii antidrog şi antialcool

• şi copiii au trăit experienţe inedite în “Săptămâna prevenirii criminalităţii” • cei mici au stat faţă în faţă cu poliţiştii şi au învăţat semnificaţia indicatoarelor rutiere, dar şi cum trebuie să circule corect

 

Exerciţiu inedit pentru copii, în ultima zi a “Săptămânii prevenirii criminalităţii”, cea dedicată siguranţei rutiere. Poliţiştii Serviciului Rutier şi cei ai compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii au pus în scenă o “piesă” menită să atragă atenţia cu privire la pericolul accidentelor din trafic, mai ales atunci când la volanul unor autoturisme se urcă şoferi băuţi sau chiar drogaţi.

Este ştiut faptul că multe tragedii sunt soldate cu răniri grave şi chiar decese, victime fiind chiar copiii, nişte fiinţe nevinovate.

Pentru a avea efectul scontat, poliţiştii brăileni au regizat o şosea, pe marginea căreia se aflau persoanele dragi din familia oricui. Participanţii la experiment au fost şoferi opriţi în trafic sau pietoni care aveau carnet de conducere şi consumau din când în când alcool. Exerciţiul a avut trei etape. În primul rând,  participanţii au fost puşi să parcurgă traseul regizat şi să vizualizeze persoanele dragi de pe marginea şoselei. În a doua etapă, a fost parcurs traseul purtând ochelarii speciali de alcool, iar a treia, purtând ochelarii speciali antidrog.

După fiecare etapă, poliţiştii făceau bilanţul “persoanelor decedate”, punând accent asupra calităţii pe care acestea le aveau în experiment: mamă, tată, fiu, fiică, copil nevinovat.

Ochelarii speciali utilizaţi de poliţişti în cea de-a unsprezecea ediţie a „Săptămânii prevenirii criminalităţii” au următoarele caracteristici: ochelarii de alcool simulează o alcoolemie în sânge de aproximativ 0,8 grame la mie, iar ochelarii de droguri simulează o gamă largă de efecte care pot fi declanşate de consumul de droguri.

Vineri, poliţiştii rutieri au oprit şi şoferii care se deplasau pe Calea Călăraşilor, în zona Piaţa Independenţei, şi i-au invitat să participe la experimentul menit să crească gradul de conştientizare a şoferilor în scopul prevenirii accidentelor rutiere cu victime. La experiment a participat şi un grup de tineri din Statele Unite ale Americii, prezenţi în municipiul Brăila pentru un proiect care viza exact prevenirea consumului de droguri.

Săptămâna aceasta, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila au fost prezenţi şi în localităţile Ianca, Însurăţei, Făurei, Viziru, Movila Miresii,        Ţepeş Vodă, Grădiştea, Şuţeşti, Măraşu, Frecăţei, Băndoiu, Ţăcău, Baldovineşti şi Vădeni, pentru a purta mesajul preventiv al acestei manifestări naţionale.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro