Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Şoferi impostori la volan

• doi bărbaţi au fost depistaţi în timp ce conduceau maşini, deşi nu aveau permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar un al treilea şofer avea permisul suspendat • poliţiştii au întocmit dosare penale

 

În doar două zile, trei persoane au fost depistate de poliţiştii brăileni aflându-se la volanul maşinilor, deşi nu aveau acest drept. Primul care a fost descoperit este un bărbat de 42 de ani, din judeţul Alba. Acesta a fost oprit în trafic, pe strada Şcolilor din Brăila, sâmbătă dimineaţă. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, pe numele său fiind întocmit dosar penal. Duminică, poliţiştii l-au oprit în trafic pe un tânăr de 32 de ani, din satul Urleasca, comuna Traian, în timp ce conducea o autoutilitară pe raza localităţii de domiciliu. Nici acesta nu poseda permis de conducere, Mai mult, numărul de înmatriculare al vehiculului condus de individ era expirat din data de 3 august 2019. A fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul neînmatriculat şi fără permis.

De asemenea, tot duminică, în jurul orei 15.00, poliţiştii l-au depistat pe un bărbat din Republica Moldova, în timp ce conducea o maşină pe DE 584, în afara localităţii Albina, deşi avea permisul de conducere suspendat. I-a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Pe parcursul zilelor de vineri, sâmbătă şi duminică, poliţiştii au acţionat atât în municipiu, cât şi în judeţ, pe mai multe linii. Astfel, au fost verificate 23 de societăţi comerciale, legitimate peste 250 de persoane şi oprite în trafic şi controlate 150 de autovehicule, fiind testaţi cu aparatul etilotest 36 de şoferi.

De asemenea, aceştia au constatat 42 de contravenţii, pentru care au fost aplicate sancţiuni în valoare totală de peste 21.000 lei. Dintre amenzile aplicate, 31 au fost pentru încălcarea prevederilor OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 15 conform Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi 3 la alte acte normative. Ca măsuri complementare, poliţiştii au reţinut un permis de conducere şi două certificate de înmatriculare.
Categorie articol: 

Comentarii