Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Şoferi şi pasageri răniţi, autoturisme avariate din cauza zăpezii de pe şosele

Viteza prea mare în condiţii de carosabil acoperit cu zăpadă a dus la producerea a două accidente rutiere cu victime. Un şofer buzoian nu a mai putut stăpâni volanul, în afara localităţii Silistraru, a ajuns pe contrasens şi a izbit în plin o autoutilitară
Evenimentul rutier a avut loc în dimineaţa zilei de 1 februarie, la ora 7.05, în timp ce F.Gheorghe (42 de ani), din comuna buzoiană Pârscov, conducea autovehiculul "Dacia 1310", pe DN 2B. În apropiere de localitatea Silistraru, drumul şoferului s-a oprit brusc, după ce a intrat în coliziune cu un "Citroen" condus de un brăilean. "Din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de carosabil acoperit cu zăpadă, a pierdut controlul volanului, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu autoutilitara condusă de N. Daniel, din municipiul Brăila", a precizat agent principal Camelia Bucur din cadrul Biroului de Presă al IPJ Brăila. În urma impactului, şoferul care a produs accidentul şi o pasageră de 39 de ani din maşină au fost răniţi şi transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, unde au primit îngrijirile medicale necesare. Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, şi în cauză a fost întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.
În aceeaşi zi, un alt şofer, care a apăsat prea mult pedala de acceleraţie, a intrat sub remorca unui tractor aflat în faţa sa. La ora 13.20, C. Niculai (64 de ani), din comuna Bordei Verde, conducea autoturismul "Renault", pe DN 2B. În afara localităţii Traian, şoferul nu a păstrat distanţa corespunzătoare faţă de ansamblul de vehicule format din cap tractor şi semiremorcă, condus în faţa sa de P. Virgil (28 de ani), din comuna ialomiţeană Bărcăneşti.
În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a şoferului de 64 de ani şi a pasagerei C. Florentina (31 de ani), din comuna Bordei Verde, ambii fiind transportaţi la spital. Şoferii au fost testaţi cu aparatul etilotest care a arătat că niciunul nu consumase alcool. Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

 
Categorie articol: 

Comentarii