Mergi la conţinutul principal

Şofer trimis în judecată după ce a încercat să mituiască doi poliţişti

Un şofer brăilean a ajuns în faţa instanţei după ce a încercat să mituiască doi poliţişti, oferindu-le 100 de euro pentru a-i returna permisul de conducere. Ionuţ Stancu, de 21 de ani, din comuna Şuţeşti, fusese oprit în trafic de doi agenţi de la Postul de Poliţie Mircea Vodă, în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat. Agenţii i-au întocmit tânărului dosar penal, însă acesta s-a gândit că scapă de consecinţe dacă le oferă bani. În schimb, conducătorul auto a ajuns pe mâna anchetatorilor, fiind cercetat şi trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de dare de mită.

Astfel, în dimineaţa zilei de 8 octombrie, agenţii de la Postul de Poliţie Mircea Vodă, care acţionau pentru prevenirea evenimentelor rutiere pe raza de competenţă, l-au oprit în trafic pe Ionuţ Stancu, în timp ce conducea un autoturism pe DN 2B. După ce i-au verificat actele, poliţiştii au descoperit că avea autorizaţia provizorie de circulaţie expirată din data de 29 septembrie. Agenţii i-au întocmit tânărului dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autoturism neînmatriculat, dar nu au putut să-i reţină permisul de conducere pentru că nu-l avea asupra sa. Ulterior, tânărul s-a întors la Postul de Poliţie Mircea Vodă ca să prezinte permisul, iar acolo le-a promis poliţiştilor că le va da 100 de euro, pentru a nu aplica măsurile legale împotriva lui. Oamenii legii au refuzat promisiunea şi, pentru că şoferul a insistat, aceştia au sesizat Serviciul Judeţean Anticorupţie Brăila şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila. Astfel s-a procedat la organizarea unui flagrant în incinta Postului de Poliţie Mircea Vodă, iar învinuitul Ionuţ Stancu a fost prins în timp ce le oferea poliţiştilor suma promisă, în schimbul restituirii permisului şi distrugerii actelor de constatare întocmite iniţial. Pe biroul poliţiştilor a fost găsită suma de 400 de lei, constând în 3 bancnote cu cupiura de 100 lei, precum şi două bancnote cu cupiura de 50 lei. Stancu Ionuţ a recunoscut că banii îi aparţin şi că i-a oferit poliţiştilor pentru a-şi recupera permisul, motivând că avea nevoie de el întrucât urma să plece la muncă în Germania, acolo unde se afla şi fratele său care trebuia să îi găsească un post de şofer.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro