Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Şofer pentru prostituate

Traficanţi de minori demascaţi de procurorii DIICOT Brăila, după ce au pus pe roate o "afacere" cu sex pe bani, fără să ţină cont de faptul că victimele pe care le ofereau clienţilor cu apucături de pedofili sunt minore în vârstă de numai 13 ani.
Potrivit unor surse judiciare, la sfârşitul lunii mai a.c., ofiţerii de poliţie judiciară, coordonaţi de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Biroul Teritorial Brăila, au reţinut trei brăileni (doi bărbaţi şi o femeie) implicaţi în traficul cu minori. Ulterior, pe 26 mai 2016, la propunerea procurorilor de la Crimă Organizată, cei trei traficanţi de minori au fost arestaţi preventiv, de către judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Brăila şi duşi în Arestul IPJ. Este vorba de recidivistul Traian Gânguţă, în vârstă de 25 de ani, individ cu două clase primare (originar din Lacu Sărat, comuna Chiscani), Marcel Eftincă, 38 de ani, şofer de taxi la SC "Dan Taxi" SRL Brăila, şi Felicia Călin, în vârstă de 39 de ani, persoană fără studii.
Pe 18 iulie şi 10 august 2016, judecătorul de drepturi şi libertăţi a constatat "legalitatea şi temeinicia arestării preventive" luată faţă de cei trei inculpaţi şi a dispus menţinerea arestării preventive. Gânguţă, Eftincă şi Călin sunt în continuare anchetaţi de procurorii DIICOT.

Puşcăriaşul Gânguţă, capul reţelei

Potrivit anchetatorilor, în cursul anului 2014, recidivistul Traian Gânguţă a racolat-o în scopul exploatării sexuale pe minora P. A., în vârstă de numai 13 ani (la data la care a fost racolată) "profitând de starea de vulnerabilitate a acesteia". Proxenetul a trăit în concubinaj cu minora de 13 ani şi a adăpostit-o, iar în perioada august 2015 - mai 2016 (când a fost pus la punct şi reţinut de procurorii DIICOT) i-a căutat "clienţi" pentru întreţinerea unor relaţii sexuale contra cost. Acelaşi individ a transportat-o pe minora pe care o racolase la locurile unde urma să facă sex pe bani şi i-a dat indicaţii "cu privire la timpul pe care trebuia să-l petreacă cu clienţii şi tipul de servicii sexuale pe care putea să le presteze" (!). Nu în ultimul rând, Gânguţă, recidivistul cu două clase, este acuzat că şi-a însuşit sumele de bani pe care minora exploatată le obţinuse în acest mod.
Acuzaţiile puse pe seama puşcăriaşului din Lacu Sărat nu se opresc aici. Potrivit procurorilor DIICOT, în ziua de 24 mai 2016, Traian Gânguţă "a primit-o pe minora C. G. Florentina, în vârstă de numai 13 ani (!) de la Călin Felicia (arestată şi ea pentru trafic de minori - n.r.) care o recrutase în scopul exploatării sexuale". Acelaşi individ i-a comunicat, în aceeaşi zi, unui client amator de sex pe bani numărul de telefon al adolescentei de 13 ani "pentru ca acesta să o contacteze direct, în vederea întreţinerii de relaţii sexuale".
În ceea ce-l priveşte pe taximetristul Marcel Eftincă, de la "Dan Taxi" SRL, arestat în aceeaşi zi cu recidivistul Gânguţă, acuzaţiile sunt la fel de grave: trafic de minori, "constând în aceea că, în perioada aprilie - mai 2016, în înţelegere cu Gânguţă Traian, în mod repetat, a transportat-o pe minora P.A. la diferite adrese, în vederea întreţinerii de relaţii sexuale contra cost cu diferite persoane". De asemenea, precizează reprezentanţii acuzării, taximetristul brăilean a căutat clienţi pentru minoră şi i-a comunicat recidivistului despre solicitările respectivilor clienţi.
Nu în ultimul rând, procurorii DIICOT au reţinut-o pe Felicia Călin, pe motiv că "la data de 24 mai 2016 a recrutat-o şi a primit-o pe minora C.G.F., în vârstă de 13 ani, în scopul exploatării sexuale a acesteia". Femeia l-a anunţat, în aceeaşi zi, pe proxenetul Traian Gânguţă despre faptul că minora de 13 ani se află în locuinţa sa şi l-a chemat să o "examineze", urmând ca individul să decidă "dacă putea fi folosită la oferirea de servicii sexuale". Totodată, Felicia Călin este acuzată că a transferat-o pe puştoaica de 13 ani către recidivistul Gânguţă, ca să o exploateze sexual.

Fratele taximetristului Eftincă, ofiţer la Investigaţii Criminale

În februarie 2016, Curtea de Apel Galaţi l-a achitat definitiv şi l-a repus în drepturi pe Stănică - Iulian Eftincă, inspector de poliţie la Biroul de Investigaţii Criminale - Poliţia Municipiului Brăila, cercetat şi trimis în judecată, în anul 2014, de către procurorii DNA. Potrivit comunicatului DNA din 5 iulie 2014, procurorii anticorupţie din cadrul Serviciului Teritorial Galaţi au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpatul Stănică Iulian Eftincă, inspector în cadrul IPJ Brăila - Poliţia Municipiului Brăila - Biroul de Investigaţii Criminale, suspectat că a săvârşit infracţiunea de trafic de influenţă şi că ar fi pretins o şpagă 1.000 de euro. "Inculpatul Eftincă Stanică - Iulian a pretins de la un martor denunţător suma de 1.000 euro, iar în ziua de 28 februarie 2014 a primit de la acesta suma de 500 lei, pentru a-şi trafica influenţa pe care o are pe lângă un coleg de birou. Prin această intervenţie, inculpatul a urmărit ca colegul său de birou să soluţioneze favorabil un dosar penal care-l privea pe martorul denunţător, privind furtul unui autovehicul", preciza comunicatul DNA. Ofiţerul de poliţie a fost pus la dispoziţie şi i s-a interzis să-şi desfăşoare activitatea în cadrul BIC, înainte să fie găsit nevinovat. Două instanţe de judecată l-au achitat pe ofiţerul Eftincă, acesta revenind pe postul deţinut anterior în cadrul poliţiei brăilene.

 
Categorie articol: 

Comentarii