Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Şofer drogat cu Cocaină

în week-end, poliţiştii rutieri brăileni au desfăşurat o acţiune de amploare, pe raza întregului judeţ, numită “Alcohol & Drugs Marathon” • au fost testaţi 248 de conducători auto, în cazul a 17 dintre aceştia rezultatele fiind pozitive pentru consumul de alcool • un tânăr a fost testat cu aparatul DRUGTEST, rezultatul fiind pozitiv pentru două substanţe psihoactive, respectiv Cocaină şi Metamfetamină

 

Şoferi băuţi, ba chiar un şofer suspect de consum de cocaină, au fost prinşi în trafic de poliţiştii care au efectuat o acţiune de amploare pe arterele de circulaţie din tot judeţul, în acest week-end. Timp de 24 de ore, poliţiştii rutieri brăileni au desfăşurat acţiunea numită “Alcohol & Drugs Marathon”. Activitatea s-a desfăşurat simultan pe teritoriul tuturor statelor membre ale Uniunii Europene şi a făcut parte din calendarul de activităţi al poliţiilor rutiere europene T.I.S.P.O.L., pentru anul 2020. Principalul obiectiv a fost verificarea şoferilor care conduc după ce au consumat băuturi alcoolice sau substanţe psihoactive. Potrivit informaţiilor transmise de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila, cu această ocazie au fost testaţi 248 de conducători auto, în cazul a 17 dintre aceştia rezultatele fiind pozitive pentru consumul de alcool. În urma neregulilor constatate în trafic, aceştia au reţinut 17 permise de conducere.

 

Testare cu DRUGTEST

 

Un conducător auto aflat sub influenţa drogurilor a fost depistat de poliţişti pe raza municipiului. La data de 20 iunie, ora 20.30, poliţişti din cadrul Biroului Rutier l-au oprit în trafic pe un tânăr, de 25 de ani, din Brăila, în timp ce conducea un vehicul. “Tânărul a fost testat cu aparatul DRUGTEST, rezultatul fiind pozitiv pentru două substanţe psihoactive, respectiv COCAINĂ şi METAMFETAMINĂ, acesta fiind condus la spital pentru recoltarea unor probe biologice”, a precizat insp. Laura Belciugan, purtător de cuvânt al IPJ Brăila.

Pe numele tânărului a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Şoferii aflaţi sub influenţa alcoolului au fost însă mai mulţi. În dimineaţa zilei de sâmbătă, la ora 8.15, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier l-au oprit în trafic, pentru control, pe un bărbat de 42 de ani din Brăila, în timp ce conducea un autoturism pe strada Apollo. Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că avea în aerul expirat o îmbibaţie alcoolică de 0,54 mg/l, acesta fiind condus la spital pentru recoltarea unor probe biologice de sânge. El s-a ales cu dosar penal.

În ziua de 21 iunie, în jurul orei 14.45, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier l-au oprit în trafic pe un bărbat de 32 de ani, din Brăila, în timp ce conducea un vehicul pe DN 22, pe raza localităţii Tudor Vladimirescu. În jurul orei 23.30, poliţiştii l-au depistat şi pe un brăilean, de 53 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Apollo din municipiu. “Ambii şoferi au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultând că aveau în aerul expirat o îmbibaţie alcoolică de 0,64 mg/l, aceştia fiind conduşi la spital pentru recoltarea unor probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei”, a precizat sursa citată.

În cauză au fost întocmite dosare penale şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului.
Categorie articol: 

Comentarii