Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Şofer Braicar, aproape fără cunoştinţă în autobuzul liniei 2

* bărbatului de 41 de ani i s-a făcut brusc rău, exact în momentul în care a ajuns în staţie, iar călătorii, panicaţi, au sunat la 112

 

 

Incident deosebit de grav într-un autobuz al liniei 2, incident care, fără prezenţa de spirit a şoferului, care a reuşit să oprească în siguranţă, s-ar fi putut transforma într-o tragedie.

Vineri dimineaţă, în jurul orei 10.30, autobuzul Karsan cu numărul de înmatriculare BR-46-KAR, aparţinând SC Braicar SA Brăila, rula pe Calea Galaţi, porţiunea cuprinsă între Biserica “Sf. Dumitru” (cartier Brăiliţa) şi Podul Brăiliţa, venind dinspre cartierul Vidin. În autobuz se aflau în jur de 20 de persoane, dacă nu mai multe.

Brusc, conducătorului auto i s-a făcut rău, exact când a oprit în staţie, iar capul i-a picat pur şi simplu pe volanul autobuzului. Precizăm că autobuzul avea sistemul de ventilaţie (aer condiţionat) pornit. Panicaţi, călătorii care se aflau în partea din faţă a maşinii şi care l-au văzut pe şofer galben ca ceara, aproape fără cunoştinţă, au început să strige: “Sunaţi la 112, că i s-a făcut rău şoferului! Sunaţi la 112!”

Imediat, o doamnă care se afla lângă şofer a apelat Serviciu pentru Urgenţe 112, iar operatorul a solicitat date despre pacient, transferând apoi apelul la Serviciul de Ambulanţă Judeţean. Câteva persoane l-au stropit cu apă şi i-au făcut vânt cu nişte reviste aflate la îndemână. Palid şi cu vocea stinsă, conducătorul auto în vârstă de 41 de ani a reuşit să dea câteva detalii despre starea în care se afla, după ce şi-a mai revenit, apoi le-a spus pasagerilor că va duce autobuzul la garaj. Între timp, a sosit în staţie următorul autobuz 2, care i-a preluat pe cei aproape 20 de călători rămaşi pe jos. La scurt timp, conducătorul auto a pus autobuzul în mişcare, fără a mai aştepta sosirea ambulanţei.

Din spusele călătorilor, şoferul ar fi suferit de boli cronice.

 

 

 
Categorie articol: 

Comentarii