Mergi la conţinutul principal

Şofer brăilean, victimă a piromanului care a incendiat 8 maşini în Bucureşti

în fotografiile postate pe facebook, cu incendiile produse în noaptea de sâmbătă spre duminică, apare şi un autoturism înmatriculat în Brăila •   piromanul care a incendiat 8 maşini în acest week-end nu a fost identificat încă de poliţişti

 

Piromanul care a distrus 8 maşini parcate pe mai multe străzi din Bucureşti, sâmbătă noaptea, a adus necazuri şi unui şofer brăilean. În fotografiile postate pe facebook de un bucureştean, consilier local Sector I, sunt surprinse mai multe autoturisme incendiate, printre acestea fiind şi unul înmatriculat la Brăila, serios avariat în partea din faţă. Consilierul care a postat fotografiile a ţinut însă să facă precizarea că autoturismele au fost incendiate cu intenţie, dar nu se ştie de către cine şi de ce. “A fost identificat un suspect, dar a fost eliberat pentru că nu era el”.

Pompierii din Bucureşti au intervenit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în mai puţin de o oră, pentru stingerea a trei incendii la autoturisme, opt maşini fiind distruse sau avariate în totalitate. Se presupune că focul a fost provocat. Primul incendiu a fost anunţat la 112, în jurul orei 23.00, pe strada Gala Galaction, unde au fost găsite trei autoturisme care ardeau cu flacară, iar cel de-al patrulea era doar afectat de căldura degajată. Nu a durat prea mult şi s-a anunţat un alt incendiu, pe strada Petru Rareş, fiind vorba despre două autoturisme incendiate, unul fiind distrus în proporţie semnificativă. Al treilea incendiu s-a produs pe strada Nicolae Ionescu, două autoturisme arzând cu flacără, pe o suprafaţă de peste 80% din caroserie. S-au adunat, în total, 8 autoturisme distruse. Ca urmare a cercetării efectuate la faţa locului, au fost identificate o serie de indicii care conduc către ipoteza unui incendiu provocat la toate cele trei situaţii. Poliţia Capitalei face cercetări pentru distrugere în cazul celor trei incendii produse în Bucureşti.

Jandarmii din Capitală au anunţat că au depistat, în zona Calea Griviţei, un bărbat care corespundea semnalmentelor transmise de poliţişti în cazul incendierii de autoturisme. Se pare însă că nu este vorba despre piromanul căutat, cel în cauză fiind pus în libertate, după cum arată presa centrală.

 

Piromanii din Brăila

S-a întâmplat, acum, ca mai multe maşini să fie incendiate la Bucureşti, însă şi Brăila are piromanii ei. În 2016, Gigel Perdutu, individ care a tot fost internat la Spitalul de Psihiatrie, a comis patru infracţiuni de distrugere prin incendiere. Piromanul de 38 de ani a incendiat Loganul părinţilor şi alte două autoturisme - aparţinând Clubului Sportiv Municipal şi unei firme brăilene - precum şi două toalete ecologice de pe Faleză. Dosarul în care piromanul este judecat pentru distrugere este pe rolul instanţei. Potrivit procurorilor, în mai puţin de trei luni, Perdutu a incendiat trei autoturisme şi două toalete ecologice aparţinând SC ECO Public SRL Brăila, punând în pericol şi alte bunuri şi chiar siguranţa publică. Piromanul care n-a ezitat să dea foc maşinii părinţilor, în decembrie 2015, a fost internat, provizoriu, la Spitalul de Psihiatrie, în februarie 2016 însă medicii au fost nevoiţi să-l trimită acasă, pentru că expertiza psihiatrică a stabilit că are discernământ în raport cu faptele comise.

În ziua de 2 decembrie 2015, tatăl piromanului Gigel Perdutu a sesizat Poliţia Municipiului Brăila, după ce, în noaptea precedentă, fiul său incendiase fără nicio reţinere autoturismul Dacia Logan, proprietatea familiei. Loganul fusese parcat în dreptul unei gospodării de pe strada Minerilor, când a fost incendiat de Gigel.

Pe data de 14 februarie 2016, la Serviciul de Investigaţii Criminale (SIC) al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila a fost înregistrat un nou dosar penal de distrugere prin incendiere, autor fiind acelaşi Gigel Perdutu. Poliţiştii brăileni s-au sesizat din oficiu, după incendierea unui autoturism Dacia 1310, parcat în curtea Clubului Sportiv Municipal Brăila, de pe strada Carantina nr. 4.

Două zile mai târziu, pe 16 februarie 2016, piromanul Gigel Perdutu a lovit din nou. De data aceasta, bărbatul de 38 de ani a dat foc autoturismului Dacia 1307, proprietatea unei societăţi comerciale brăilene, care se afla parcat la intersecţia străzii Belvedere cu strada Grădinii Publice.

În aceeaşi zi, a fost înregistrat la Poliţia Municipiului Brăila dosarul penal privind incendierea a două grupuri sanitare ecologice amplasate pe Faleza Dunării din Brăila. Incendiul semnalat la cele două toalete ecologice a avut drept cauză incendierea intenţionată cu bricheta.

Tot în 2016, în noaptea de 10/11 septembrie, doi brăileni, Mihăiţă Iulian Cristovici şi Ionuţ Buzoianu, şi-au pus cagule şi au aruncat cinci litri de benzină peste maşina unui fost prieten, ca să se răzbune. Autoturismul a ars în proporţie de 95%, iar flăcările s-au extins, punând în pericol vieţile locatarilor şi proprietăţile de pe strada Barbu Ştefănescu Delavrancea, din cartierul Chercea. Inculpaţii au fost condamnaţi la câte o pedeapsă de 1 an şi 4 luni închisoare, pentru distrugere.

Un alt piroman, care a fost deja condamnat, este Marius Lăcătuş, de 28 de ani, văcar din comuna Gemenele, care a provocat, în noiembrie 2013, un incendiu uriaş la o fermă amplasată la 500 de metri distanţă de localitatea de domiciliu. Flăcările au făcut scrum nu mai puţin de 1.000 de baloţi de lucernă, 30 de baloţi de ovăz, un tractor Fiat şi un fânar de 300 mp.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro