Mergi la conţinutul principal

Şofer băut mangă, prins pe Dorobanţi, de două ori în patru ore

• el are acum două dosare penale în zilele de 20 şi 21 ianuarie, poliţiştii au pornit pe urmele scandalagiilor din locurile de distracţie, dar şi ale indivizilor care s-au urcat la volan şi au condus după cum au avut chef • s-au dat amenzi usturătoare, evident cele mai multe, 55 la număr, pentru nerespectarea Codului Rutier

 

Un şofer din judeţul Buzău a crezut că Brăila e sat fără câini şi că poate conduce băut fără să păţească nimic. Prins asupra faptei şi lăsat fără permis, individul a recidivat după numai câteva ore, urcându-se din nou în maşină, deşi avea alcoolemie mult peste limita legală.

În data de 20 ianuarie, ora 21.10, poliţişti din cadrul Biroului Ordine Publică l-au depistat pe un bărbat de 39 de ani, în timp ce conducea autoturismul pe Bulevardul Dorobanţilor, sub influenţa băuturilor alcoolice. Aparatul etilotest a arătat că acesta avea o îmbibaţie alcoolică de 0,95 mg/l în aerul expirat, fiind condus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.  Pe numele şoferului, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

După câteva ore, adică la data de 21 ianuarie, ora 01.20, poliţiştii brăileni l-au depistat, din nou, pe conducătorul auto din judeţul Buzău, în timp ce conducea autoturismul, pe Bulevardul Dorobanţilor şi pe strada Brateş, evident tot sub influenţa alcoolului. În plus, el avea acum şi dreptul de a conduce suspendat, că doar ce mai fusese oprit anterior de un echipaj.  Şoferul a fost din nou testat cu aparatul etilotest, rezultând că avea o alcoolemie de 0,60 mg/l în aerul expirat. Pe numele acestuia a fost întocmit un nou dosar penal.

 

Alţi 50 de conducători auto “arşi” la buzunare

În cele două zile de week-end, poliţiştii au acţionat intens pe şosele, dar şi în baruri şi discoteci. Aproape 150 de persoane au fost legitimate, în locurile de distracţie, şi peste 90 de maşini oprite pentru control în trafic.  

Astfel, în zilele de 20 şi 21 ianuarie, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului, de la poliţiile orăşeneşti şi secţiile de poliţie rurală arondate, sprijiniţi de jandarmi, au acţionat atât în municipiu, cât şi în localităţile din mediul rural, în zona unităţilor cu profil discotecă, club, cafe-bar, pentru menţinerea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, prevenirea şi combaterea faptelor ilegale, precum şi a principalelor cauze generatoare a accidentelor rutiere. Au fost verificate 60 de societăţi comerciale, legitimate 138 de persoane, 59 fiind controlate corporal sumar, şi oprite în trafic 97 de autovehicule. În cele două zile, poliţiştii au constatat 92 de contravenţii, pentru care au dat amenzi în valoare totală de peste 36.000 lei, şi 4 infracţiuni, pentru încălcarea prevederilor OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Aşa cum era de aşteptat, dintre sancţiunile aplicate, cele mai multe – 55, au fost pentru încălcarea prevederilor OUG 195/2002, alte 17 fiind date conform Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. Ca măsură complementară, poliţiştii au ridicat în vederea suspendării 2 permise de conducere şi a fost retras 1 certificat deînmatriculare.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro