Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Şofer bătut la semafor

• Viorel Gagu, zis “Neveu”, a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de lovire sau alte violenţe • în mai anul trecut, Gagu l-a lovit cu pumnii în figură pe un conducător auto care-i acroşase oglinda retrovizoare • victima a avut nevoie de 3 zile de îngrijiri medicale

 

Incident deosebit de violent la intersecţia străzii 1 Decembrie 1918 cu strada Griviţei, finalizat cu dosar penal întocmit pe numele agresorului.

Astfel, potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, în ziua de 11 mai 2017, ora 13:00, un bărbat din comuna Cazasu a urcat la volanul autoturismului proprietate personală marca Mercedes Benz şi a condus pe mai multe străzi din municipiu. Ajuns la intersecţia străzii 1 Decembrie 1918 cu strada Griviţei, pe sensul de mers către Centrul Vechi, numitul O.F.L., care se afla pe banda a II-a, a încercat să pătrundă pe banda I de mers şi a atins oglinda retrovizoare a autoturismului Ford Focus condus de brăileanca G.R.C. În acelaşi autoturism, se mai aflau inculpatul Viorel Gagu, zis “Neveu”, în vârstă de 37 de ani, şi fiul lor minor, în vârstă de 1 an.

Întrucât la semafor era culoarea roşie, cei doi conducători auto au oprit autoturismele. Şoferul Mercedesului a lăsat în jos geamul portierei stânga faţă şi a discutat cu şoferiţa, întrebând-o dacă i-a avariat cumva oglinda retrovizoare (cu intenţia de a-i plăti paguba). Procurorul care s-a ocupat de caz precizează:

“În acest timp, fără ca persoana vătămată O.F.L. să realizeze ce se întâmplă, a apărut inculpatul Gagu Viorel, care coborâse din autoturismul condus de soţia sa şi, fără să întrebe sau să spună ceva, a lovit-o pe persoana vătămată de două ori cu pumnul în zona feţei, după care a revenit la autoturism şi a plecat. Persoana vătămată s-a prezentat la Serviciul de Medicină Legală Brăila unde, în urma examinării, i s-a eliberat certificatul medico-legal (...) care atestă că prezintă leziuni ce s-au putut produce prin lovire cu corpuri dure la data de 11 mai 2017, leziuni ce au necesitat 2-3 zile de îngrijiri medicale”.

Audiat pe parcursul urmăririi penale, inculpatul Viorel Gagu a declarat că a recurs la violenţă pentru că atunci când şoferul a acroşat oglinda retrovizoare “copilul a început să plângă şi atât el cât şi soţia lui s-au panicat”. Gagu a mai spus că nu l-a lovit cu pumnul pe O.F.L., ci cu palma şi că acesta ar fi afişat o atitudine sfidătoare, adresându-i cuvinte de genul “Ce ai, măi moşule?”.

Oamenii legii sunt însă de părere că Viorel Gagu nu a fost provocat şi că, indiferent de ceea ce ar fi zis şoferul, nu trebuia să-l lovească. “Astfel de mici  incidente în trafic sunt obişnuite, dar atitudinea (inculpatului) de a coborî din autoturism şi, fără a sta prea mult pe gânduri, de a-l lovi pe conducătorul auto, este nejustificată şi exagerată, cu atât mai mult cu cât nu se petrecuse nimic grav şi o discuţie civilizată ar fi lămurit lucrurile”, concluzionează procurorul de caz.

Cazul se află acum în atenţia magistraţilor de la Judecătoria Brăila. 
Categorie articol: 

Comentarii