Mergi la conţinutul principal

Şoc în fotbalul juvenil brăilean

• liderul campionatului juniorilor A1, Dinamic Unirea, poate pierde meciurile din acest sezon la “masa verde” • gafa de a folosi un jucător născut în 2000 o poate duce pe Dinamic pe ultimul loc în clasament • vinovată este, însă, şi AJF Brăila, care nu a verificat rapoartele de arbitraj

 

Conform regulilor impuse de regulamentul Federaţiei Române de Fotbal, pentru ediţia de campionat 2019-2020, la echipele de juniori A1, au dreptul de a evolua fotbaliştii născuţi între anii 2001-2006.

Însă fie că AJF Brăila nu şi-a instruit observatorii şi arbitrii ca aceştia la rândul lor să le facă cunoscut delegaţilor echipelor participante care sunt regulile de participare în campionatul juniorilor, fie că delegaţilor pe o ureche le-a intrat pe alta le-au ieşit aceaste informaţii. Cert este faptul că Dinamic Unirea a câştigat primele trei etape din campionat la juniorii A1: 7-2 acasă cu Sportul Chiscani, 7-1 în deplasare cu Pandurii Tudor Vladimirescu şi 2-1 acasă, joia trecută cu Victoria Traian. În urma acestor rezultate foarte bune, Dinamic Unirea se afla pe primul loc în clasament. Însă o gafă a celor care se ocupă de echipă le-ar putea anula copiilor din Unirea toate rezultatele. Sau cel puţin aceasta va fi decizia AJF Brăila.

Dinamic Unirea a folosit în aceste trei partide un jucător, Florin Condruţ, născut în anul 2000, iar regulamentul este clar, au dreptul de a juca la echipele de juniori 1 numai fotbaliştii născuţi între 2001 şi 2006.

Grav este faptul că nimeni din cadrul AJF Brăila nu a semnalat această situaţie, nimeni nu a verificat vârstele jucătorilor care participă în acest campionat. Pentru că, dacă s-ar fi verificat acest lucru, Dinamic Unirea nu l-ar mai fi folosit pe acel jucător născut în 2000.

Însă nu este prima gafă pe care AJF Brăila a făcut-o în ultima vreme. În campionatul în care a promovat CS Făurei, la echipa lui Bănel Nicoliţă au evoluat în partida cu Dacia Unirea trei jucători care veneau de la Sportul Chiscani, Tudor, Zărnescu şi Huţu. Jucători pe care AJF Brăila i-a legitimat la CS Făurei dar i-a legitimat în mod eronat. Iar greşeala a fost atunci semnalată de Valentin Avramescu, preşedintele clubului Dacia Unirea Brăila.

Totul s-a trecut cu vederea, CS Făurei a rămas cu punctele, Dacia Unirea cu înfrângerea, însă până la perioada de transferări cei trei jucători menţionaţi nu au mai evoluat la CS Făurei. 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro