Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Şmecheria referendumului fără rost

Dar niciun pesedist n-a părut abătut de ideea că ar trebui să se pronunţe şi brăilenii dacă sunt de acord ca o halcă din judeţul lor să treacă la Galaţi. Deci, la gară Brăila!

O altă dezbatere publică înverşunată a avut ca obiect problema câinilor vagabonzi. Cu o lege dezbătută în parlament, cu proteste, cu opinii pro şi contra, cu sensibilităţi din cele mai variate puse la bătaie, perspectiva eutanasierii câinilor fără stăpân a atras şi atenţia Europei. Aşadar, în Brăila, unde chestiunea câinilor vagabonzi a devenit o pată neagră pe obrazul municipalităţii, s-ar fi impus un referendum, nu? Îi omorâm sau nu? Dar primarul Simionescu a spus că nu, fraţilor, e scump, poate facem un sondaj micuţ, acolo, şi-o rezolvăm. Deci, la gară Brăila!
Acum, când chiar nu mai e cazul, au scos una dură: Sunteţi de acord cu desfiinţarea judeţului Brăila? Bine, dar cum se desfiinţează? Sau, altfel spus: cum îmi desfiinţează mie judeţul Băsescu şi PDL? Dar dumitale, cel care citeşti, cum ţi-l desfiinţează? Cum rămânem eu, sau tu, sau cel de langă noi fără judeţ? Ne iau străzile, copacii, Dunărea, apa potabilă? Ne desfiinţează şi ne duc la Kolîma, sau în deşert, sau unde? Ne deportează în Siberia? Aaaaaaa, e drept, pe de altă parte, că sunt vreo câţiva care rămân fără judeţ. Îi ştim cu toţii. Deci, dragă Brăilă, întrebarea corectă este: Sunteţi de acord să i se desfiinţeze judeţul lui Stancu and comp.? Ei, răspundeţi acum!
Nu mai vorbesc de şmecheria unui astfel de referendum. Treaba a picat deocamdată, acum se trage cu reorganizarea deconcentratelor. Aşa că ar trebui, în viziunea bâzdâganilor, un alt referendum: Sunteţi de acord să vi se ia deconcentratele? Încă o dată întreb: Eşti, dom'le, dumneata, pensionarule, sau profesorule, sau cetăţeanule, indiferent cine oi fi, de acord să ţi se ia deconcentratele? Sau de ce, de pildă, nu se face un referendum cu următoarea temă: Sunteţi de acord să vi se ia din lumină prin construirea unui pod de către Stancu şi Simionescu?
Nu mai vorbesc de stupizenia organizării de referendumuri în toate judeţele. Păi, dacă 15 vor regionalizare şi celelalte nu vor? Dacă Brăila şi Focşani nu vor regionalizare, iar Constanţa şi Galaţi vor? Se regionalizează Constanţa şi Galaţi şi nu se regionalizează Brăila şi Focşani?
Evident că un referendum la nivel naţional ar fi indicat o oarecare stare de spirit. Dacă peste 50% dintre români nu doreau regionalizarea, aveam un reper. Dar aşa, referendum în fiecare judeţ în parte? Păi, observ alt lucru, că nu ne mai convin nici măcar 41 de judeţe, ci vrem 41 de Românii? La Brăila, de pildă, va fi România lui Stancu.
Nu numai că sunt scumpe toate şmecheriile astea, dar şi debilizează o ţară întreagă. Tot timpul se ameninţă poporul cu un rău inestimabil. E o constantă a nomenklaturii de după Revoluţie ameninţarea cu un rău mai mare decât cel prezent dacă cineva face o mişcare. Staţi pe loc, nu mişcaţi, nu respiraţi, că Partidul Unic veghează!
Categorie articol: 

Comentarii