Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Şinele vechi de tramvai de pe Dorobanţi şi Călăraşi vor fi vândute

Şinele de tramvai scoase de pe Bulevardul Dorobanţilor şi Calea Călăraşilor vor fi trimise spre valorificare către SC "Braicar" SA. Anunţul a fost făcut recent, de primarul Aurel Simionescu, în timpul şedinţei ordinare a CLM Brăila. Potrivit lui Simionescu, "Braicar" va urma să gestioneze fostele linii de tramvai, să le taie, să le sorteze. Restul de linie va fi valorificat, urmând ca manopera să fie dedusă din suma pe care societatea o va încasa în urma vânzării, iar banii rămaşi vor ajunge apoi la bugetul local.

"Cei care lucrează la scoaterea şinei de tramvai au obligaţia să o ducă la depoul SC «Braicar» SA. Angajaţii de la «Braicar» doresc să oprească nişte şine, pentru eventualele reparaţii, înlocuiri, acolo unde se va putea. Atunci, ei se uită să vadă starea şinei şi, dacă doresc, vor opri anumite porţiuni. Va fi întocmit un inventar în care se va specifica lungimea bucăţilor de şină oprite. Cealaltă parte se taie pe anumite dimensiuni pentru a putea fi transportată. Apoi, se va trece la procedura de vânzare pentru valorificarea şinei respective. După încasarea banilor, se va face deducerea pentru manoperă, transport, depozitare, iar suma de bani rămasă, în final, se va vărsa la bugetul local", a explicat edilul-şef.

Simionescu a explicat că aceeaşi metodă au folosit-o şi în cazul celor de la CUP Dunărea: "Aceeaşi procedură am aplicat-o şi cu cei de la CUP Dunărea. Ei au avut o conductă de apă rece care se întindea de la Şerbeşti, din judeţul Galaţi spre Brăila şi care n-a mai fost utilizată. Atunci, cei de la CUP Dunărea au preluat-o, tăiat-o şi au valorificat-o".

650.000 lei pentru reabilitarea liniei de tramvai din intersecţia Căii Galaţi cu Dorobanţilor

Municipalitatea va folosi 650.000 de lei, din excedentul bugetar local rezultat la închiderea exerciţiului bugetar 2010, pentru finanţarea obiectivului de investiţii ce vizează modernizarea şi reabilitarea infrastructura căii de rulare a tramvaielor din intersecţia Căii Galaţi cu B-dul Dorobanţilor. Proiectul de hotărâre a fost aprobat recent, în cadrul unei şedinţe ordinare a CLM Brăila. Lucrările decurg simultan cu cele de reabilitare a liniei de tramvai de pe Bulevardul Dorobanţilor.
Categorie articol: 

Comentarii