Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Şi vara, tot ca hoţii

Hoţii rămân hoţi, indiferent că acţionează noaptea, când oamenii cinstiţi dorm, ziua în amiaza mare, când oamenii corecţi sunt plecaţi la serviciu, iarna, pentru a li se pierde urmele în zăpadă sau în toiul verii, când mai tot omul e plecat în concediu.

Insistenţa cu care PSD încearcă să preia complet controlul Justiţiei şi să-şi favorizeze infractorii demonstrează din nou, dacă mai era cazul, că hoţii rămân tot hoţi. Indiferent ce le-ai face, indiferent cât de mult ai protesta, indiferent cât de mult le-ar atrage atenţia organismele internaţionale, indiferent cât de mult s-ar revolta unii şi alţii. Hoţia e baza. O au în sânge, în ADN-ul politic, în mentalul individual şi colectiv.

Adevărat, majoritatea politicienilor din România sunt aşa, dar cei din PSD sunt crema lor, iar în materia preluării controlului asupra Justiţiei chiar nu-i întrece nimeni. Hoţi până la capăt. Nu s-ar potoli deloc, de parcă n-ar avea cu ce altceva să se ocupe. De parcă toate sunt rezolvate în România. În loc să-şi vadă de deficitul bugetar, de lipsa de bani pentru toate promisiunile alea aberante, de echilibrul macroeconomic, de a nu arunca ţara într-o nouă criză economică - mai gravă decât cea de acum 8 ani -, ei fac tot ce pot pentru a încăleca Justiţia la fel cum se întâmpla pe vremea lui Adrian Năstase şi a Rodicăi Stănoiu. Vor să instituie controlul politic guvernamental asupra procurorilor şi judecătorilor. Vor să întoarcă situaţia Justiţiei în urmă cu mai bine de 12 ani, când România nu era încă în UE - în care a fost primită doar pentru că a dat, în privinţa organizării Justiţiei, exact legile pe care azi PSD vrea să le schimbe.

Nu ştiu dacă mai e ceva de făcut în privinţa lor. Sau dacă mai există remediu împotriva hoţilor din politică. N-au vindecare. Nu-i vindecă nici legea, nu-i vindecă nici măcar puşcăria. Nici n-ar avea cum, din moment ce, cu toţii, scapă atât de uşor. Şi, din păcate, nu-i vindecă nici votul, deşi acesta ar trebui să fie cel mai eficient medicament împotriva lor. Şi asta pentru că exact cei care ar fi trebuit să-l aplice n-au făcut-o atunci când trebuia. Şi nu cred că o vor face nici la următoarea ocazie.
Categorie articol: 

Comentarii