Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Şi-a ucis concubinul dar ar fi vrut să scape de proces

inculpata Holban Viorica, trimisă în judecată pentru infracţiunea de omor în condiţii de violenţă în familie, a invocat unele excepţii în dosar • recent, instanţa a constatat legalitatea rechizitoriului Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală • s-a dat startul judecăţii, primul termen fiind stabilit pentru data de 15 noiembrie • în iulie, femeia de 53 de ani şi-a ucis concubinul, mai tânăr cu 11 ani decât ea, cu o singură lovitură de cuţit

 

Femeia care i-a luat viaţa concubinului său cu o singură lovitură de cuţit a încercat să scape de judecată, numai că instanţa i-a spus “Pas”. Concubina ucigaşă Holban Viorica, trimisă în judecată pentru infracţiunea de omor în condiţii de violenţă în familie, a invocat unele excepţii în dosar. Recent, instanţa a constatat legalitatea rechizitoriului Parchetului şi a actelor de urmărire penală. S-a dat startul judecăţii, primul termen fiind stabilit pentru data de 15 noiembrie. În iulie, femeia de 53 de ani şi-a ucis concubinul, mai tânăr cu 11 ani decât ea, cu o singură lovitură de cuţit. “Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul din data de 29.08.2019 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală, privind pe inculpata Holban Viorica, cercetată pentru săvârşirea: infracţiunii de omor, în condiţiile infracţiunii de violenţă în familie, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 188 alin. 1 – art. 199 alin. 1 din Codul Penal. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpata Holban Viorica. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare”, este soluţia dispusă de Tribunalul Brăila la sfârşitul lunii septembrie. În cauză nu a fost formulată contestaţie, astfel că procesul a intrat pe rol. 

Femeia din Suţeşti i-a adus sfârşitul concubinului său, după ce l-a atacat cu un cuţit pe fondul unor discuţii în contradictoriu. Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila a dispus trimiterea în judecată a inculpatei Viorica Holban, dosarul fiind înregistrat pe rolul Tribunalului Brăila la data de 30 august. Întrucât au fost invocate unele excepţii, judecata nu a putut începe efectiv. Inculpata Holban a fost trimisă în spatele gratiilor.

Reamintim că atacul violent care a dus la moarte a avut loc în luna iulie, chiar la domiciliul femeii din Şuţeşti. Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, în ziua de 10 iulie 2019, în jurul orei 12.00, Viorica Holban, de 53 de ani, l-a înjunghiat cu cuţitul pe M.V. de 42 de ani. Femeia trăia de ceva timp în concubinaj cu bărbatul. Între cei doi a izbucnit un conflict la domiciliu, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, iar femeia l-a lovit cu un cuţit pe bărbat. Acesta a fost preluat de ambulanţă şi transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Concubina a ajuns la Poliţie pentru audieri.

Poliţiştii au dat startul anchetei, sub coordonarea procurorului,în primă fază fiind întocmit dosar penal faţă de suspectă pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor în condiţii de violenţă în familie. Numai că, în urma loviturii de cuţit primite de la concubina sa, bărbatul de 42 de ani a decedat la scurt timp. S-a schimbat încadrarea juridică a faptei din tentativă de omor, în infracţiunea de omor. Femeia a fost reţinută pe bază de ordonanţă şi apoi arestată preventiv.

Ea se află şi acum în spatele gratiilor.
Categorie articol: 

Comentarii