Mergi la conţinutul principal

Şi turiştii români aflaţi în străinătate vor putea vota

Aşadar, turiştii vor putea vota la orice secţie de votare organizată în străinătate de misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României. Lista secţiilor de vot se regăseşte pe site-ul MAE, la secţiunea special dedicată alegerilor prezidenţiale şi referendumului. Trebuie precizat că potrivit Legii nr. 370/2004 cu modificările şi completările ulterioare, cetăţenii români pot vota în străinătate pe baza următoarelor documente: cartea de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate ori paşaportul diplomatic, paşaportul diplomatic electronic, paşaportul de serviciu, paşaportul de serviciu electronic, paşaportul simplu, paşaportul simplu electronic, paşaportul simplu temporar, titlul de călătorie, valabile în ziua votării. MAE recomandă cetăţenilor români care se vor afla temporar în străinătate în data de 22 noiembrie să caute din timp adresa celei mai apropiate secţii de vot, pentru a îşi putea exercita acest drept.

Mai multe informaţii referitor la desfăşurarea alegerilor pentru preşedintele României şi a referendumului naţional în străinătate se pot regăsi pe site-ul MAE, la secţiunea dedicată acestora, precum şi pe site-urile misiunilor diplomatice ale României în străinătate.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro