Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Şi tu poţi fi Bin Laden de România!

Cum ar fi să-ţi vezi, într-o zi, vecinul de palier la toate jurnalele de ştiri, bănuit că a atentat la siguranţa a peste 300 de oameni, doar pentru că e un angajat nemulţumit al Căilor Ferate Române?

Să-l vezi în postura unui bătrânel mic de statură, aproape pricăjit, cu ochelari şi cu o atitudine umilă. Exact aşa cum arată "teroristul numărul 1 al ţării". E îmbrăcat neglijent, cu hainele pe care abia a putut să şi le înşface în fugă atunci când a fost "săltat" de mascaţi direct din pat! Lasă în urma lui o dâră de miros greu - n-a mai apucat să se spele de când a fugit de-acasă. Vorbeşte precipitat şi se justifică speriat pentru fiecare mişcare pe care o face. Abia silabiseşte titlurile de pe ziarul din faţa lui. Nu înţelege de ce toată lumea îl suspectează şi de ce i se spune că e nebun. Mai exact, că are "tulburări paranoide temporare", aşa cum i-au scris medicii pe fişele medicale. Nu ştie de ce şi nu-şi dă seama prea bine ce înseamnă acest lucru. Are figura omului hăituit din toate părţile. Are pe fiecare braţ câte trei rosarii sfinţite de la biserică, iar la chei poartă o cruciuliţă primită direct de la Patriarhul Daniel. E credincios, zice el. Vorbeşte şi singur, dacă-l laşi, îţi spune tot ce vrei să ştii despre viaţa lui, acest Florin, bărbat, în vârstă de 53 de ani, presupus prim-terorist al ţării.

Lucrez la un ziar din capitală şi, în virtutea acestui fapt, am respirat acelaşi aer cu aşa-zisul terorist numărul 1 pe care ţara noastră l-a avut vreodată! Şi acum, că vi l-am prezentat, judecaţi şi voi, cititorilor: pare a fi acest om simplu un atentator la siguranţa publicului?

Subiectul senzaţional a încins, şi pe bună dreptate, paginile tuturor ziarelor şi ecranele tuturor televiziunilor din România. E şi normal ca imaginaţia jurnaliştilor să ia foc atunci când ditamai ministrul Transporturilor declară oficial că accidentul de pe calea ferată a fost de fapt, un atentat măsluit de o minte bolnavă! Aşa ceva n-au mai văzut românii decât la ştirile americane, când diverşi psihopaţi masacrează zeci de persoane dintr-un exces de nebunie. Era normal ca mass-media să explodeze de senzaţional!

Dar vă întreb, dacă Florin Vlad, bărbatul presupus terorist şi bolnav mintal, este atât de periculos, de ce i s-a permis să plece în lume direct de la sediul poliţiei?

Imediat după audieri, nimeni nu şi-a pus problema că, într-un oarecare delir, ar putea face rău altor persoane nevinovate. Dacă tot e atât de periculos pe cât ne-au făcut autorităţile să credem, de ce este încă în libertate? Iar dacă nu e periculos, de ce ni s-a aruncat în faţă că ar fi? Ca să se măsluiască faptul că în toată reţeaua de cale ferată română, 1.000 de puncte răspândite peste tot în ţară pot provoca o tragedie de proporţii în orice moment?
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii