Mergi la conţinutul principal

Şi pereţii au urechi în Brăila

Nu mai poţi, oameni buni, să ieşi cu 50.000 de euro la cumpărături, să îţi iei şi tu un apartament, de exemplu, că ţi-ai dat seama că ăla vechi s-a nasolit, că te şi jefuiesc băieţii.

Vorbim despre al doilea jaf de amploare produs în Brăila, în mai puţin de o lună de zile.

Prima dată l-au uşurat de 100.000 de euro pe afaceristul ăla din Lacu Dulce după ce i-au spart geamul la maşină, dimineaţa la ora 9.00, şi au fugit cu geanta cu bani.

Atacatorii, doi indivizi din Galaţi (ce vreţi, sărăcie mare în Galaţi!) au fost prinşi în 48 de ore, dar o întrebare mi-a rămas în minte: de unde ştiau hoţii că afaceristul va avea 100.000 de euro în geantă, la ora aia?

Da, da, ştiu şi eu ce înseamnă “pont vândut”. Dar ca să vinzi un pont, mai întâi trebuie să îl ai, corect?

În cazul de zilele trecute, cu tânărul de 34 de ani jefuit de 50.000 de euro pe o stradă principală din Brăila (b-dul Independenţei), s-a întâmplat acelaşi lucru.

Atacatorii au mers la sigur. L-au înconjurat pe tânăr, ziua-n amiaza mare, şi au sărit cu bâte şi cuţitele pe el, ca în filmele de epocă.

I-au luat geanta (borseta) în care avea cei 50.000 de euro cu care cică tocmai mergea la notar ca să achiziţioneze un apartament.

E, de unde ştiau jefuitorii că tipul merge la ora aia la notar, cu 50.000 de euro cash?

Căci bănuiesc că victima nu a spus la tot cartierul că urmează să îşi cumpere apartament, cu banul jos. O fi spus şi el la 2-3 apropiaţi, de regulă mama, tata sau frate, dacă are aşa ceva.

Or, nu cred că rudele l-au turnat.

Ar mai fi notarul. Sau poate chiar vânzătorul apartamentului, care îl aştepta cu cash-ul la notar şi le-a dat semnalmentele şi adresa victimei celor care ulterior l-au jefuit.

În orice caz, e cam nasol cu pereţii din Brăila. Din câte se observă, până şi pereţii au urechi, aşa că aveţi grijă ce vorbiţi chiar şi când sunteţi pe WC. (Grigore URECHE)

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro